Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP zápasy histórie: AS Rím - Slovan (EL 2011/12)

Dnes sa opäť vydávame do histórie. Pozrieme sa ako Slovan vyradil vo večnom meste AS Rím.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

25. augusta 2011 sledovalo na Olympijskom štadióne v Ríme odvetu play-off Európskej ligy 47 500 divákov. Zápas mal pod palcom turecký rozhodca Özkahya.

SITUÁCIA PRED ZÁPASOM

Slovanisti nestačili v treťom predkole Ligy majstrov na cyperský APOEL, a tak sa museli uspokojiť s Európskou ligou. V prvom zápase v Bratislave rozhodol o výhre Slovana, gólom v 80. minúte, Dobrotka.

ZÁPAS

Prvý polčas

V 9. minúte musel domáci kouč Luis Enrique urobiť zmenu v zložení defenzívnej formácie, keď zraneného Cicinha vystriedal Rosi. O dve minúty neskôr sa postaral o zmazanie náskoku Slovana Perrotta, ku ktorému pri vzdialenejšej žrdi trestuhodne prešiel center Tottiho z rohu. V 17. minúte skúsil šťastie z diaľky Krkič, ale neuspel. Na začiatku tretej desaťminútovky sa zo strednej vzdialenosti nepresadili domáci Totti a Simplicio. V 32. minúte domáci gólman Stekelenburg včasným vybehnutím napravil Cassettiho zaváhanie. V závere polčasu vyskúšal pozornosť holandského brankára Stekelenburga Guédé, ale jeho pokus nebol dostatočne razantný.

Druhý polčas

Krátko po zmene strán Putnocký s námahou vytlačil nebezpečnú krížnu strelu Tottiho. Tlak domácich začal gradovať a slovanisti nemali čas na oddych. V 58. minúte bol blízko gólu José Angel, no zvnútra pokutového územia prestrelil. V 66. minúte sa center Žofčáka dostal až na kraji šestnástky ku Guédému, ten chcel vrátiť Šebovi, ale to sa mu nepodarilo. Z následnej protiakcie Caprari iba tesne minul pravú žrď. V 82. minúte umlčal rímske tribúny striedajúci Štepanovský, ku ktorému sa dostala obranou AS Rím zblokovaná spätná prihrávka Guédého na Filipa Šeba. V 87. min sa domáci dožadovali pokutového kopu, hlavný arbiter sa však nedal Rosim oklamať. V nadstavenom čase sa ocitol v obrovskej šanci Krkič, Putnocký dokázal zachrániť a Slovan si pripísal cenný skalp.

AS Rím - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 11. Perrotta - 82. Štepanovský

ŽK: 81. José Angel, 87 Viviani - 86. Šebo

AS Rím: Stekelenburg - Cicinho (9. Rosi), Cassetti, N. Burdisso, José Angel - Perrotta, Viviani, Simplicio - Caprari (69. Verre), Totti (74. Okaka), Bojan Krkič

Slovan: Putnocký - Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek - Kladrubský - Bagayoko, Guédé, Grendel (66. Štepanovský), Žofčák (90.+ Dosoudil) - Šebo (89. Lačný)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, youtube.com

Diskusia

Podobné články