Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Opäť sa nedokázali vpratať do kože: Slovan aj Trnava spoznali tresty za primitívne správanie fanúšikov!

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala Spartak Trnava i Slovan Bratislava za správanie priaznivcov oboch klubov počas pondelňajšieho finále Slovnaft Cupu.
Zdroj: 44981
Zdieľajte:

Domáci klub, ktorý vyhral 3:1 po predĺžení, dostal finančnú pokutu vo výške 10.000 eur, jeho súper 6000 €.

"Výška uloženej pokuty v prípade FC Spartak Trnava zohľadňuje predovšetkým tú skutočnosť, že počas stretnutia došlo zo strany jeho fanúšikov okrem iných previnení najmä k závažnému, opakovanému skandovaniu antisemitických prejavov, pričom predovšetkým po druhom dosiahnutom góle Trnavy tieto prejavy svojou intenzitou a trvaním dosiahli mimoriadne závažný rozsah. Je potrebné zdôrazniť, že takéto správanie fanúšikov FC Spartak Trnava sa vyskytlo v tomto súťažnom ročníku opakovane, pričom intenzita, v akej sa antisemitizmus vyskytol počas finálového stretnutia, je neprijateľná," uvádza sa v oficiálnom komuniké zo stredajšieho zasadnutia DK SFZ.

"Disciplinárna komisia opätovne poukazuje na to, že akékoľvek prejavy extrémistickej alebo protinárodnostnej povahy nebude na slovenských futbalových štadiónoch tolerovať, pričom v prípade recidívy, ako je tomu v tomto prípade, je pripravená tvrdosť sankcií zvyšovať a to až dovtedy, kým tieto prejavy nevymiznú," stojí ďalej v komuniké. Priaznivci bratislavského Slovana sa okrem hanlivých pokrikov previnili najmä založením otvoreného ohňa a napadnutím hasičov. "V prípade incidentov zo strany fanúšikov ŠK Slovan Bratislava bola ich závažnosť zvýšená najmä spôsobením otvoreného ohňa v ich sektore, pričom pri následnom plnení povinností zo strany príslušníkov hasičského zboru došlo k ich bezprecedentnému napadnutiu fanúšikmi Slovana. Okrem toho sa aj fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava dopustili prejavov namierených voči FC Spartak Trnava s rasistickým podtónom," citovala z komuniké webstránka futbalsfz.sk.

Prečítajte si aj

Dráma po finále v Trnave: Fanúšikovia Slovana zbili zasahujúcich hasičov a dvoch poslali do nemocnice

DK SFZ si predvolala aj arbitra z pohárového finále Michala Očenáša: "Ďalšie udalosti vyplývajúce v danom stretnutí predovšetkým z emócií medzi oboma futbalovými klubmi, ktoré môžu byť vyhodnotené ako disciplinárne previnenia, bude DK SFZ naďalej podrobne vyšetrovať na svojom nasledujúcom zasadnutí, pričom za týmto účelom si predvolala na podanie vysvetlenia aj hlavného rozhodcu finálového stretnutia národného pohára."

Disciplinárna komisia zároveň apelovala na vyhnutie sa prípadným nenávistným prejavom v nedeľňajšom ligovom šlágri medzi Dunajskou Stredou a Slovanom: "DK SFZ považuje za potrebné vzhľadom na blížiace sa dôležité stretnutie v boji o titul vo Fortuna lige medzi DAC 1904 Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava aj touto formou apelovať na zástupcov oboch klubov a ich fanúšikovských táborov, aby sa pri povzbudzovaní svojich mužstiev vyvarovali antisemitským, rasistickým alebo protinárodnostným prejavom, ktoré v 21. storočí nemajú mať tak v spoločnosti, ako ani na štadiónoch akékoľvek miesto."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články