Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Cieľom postúpiť: Sokolíci spoznali súperov na MS v Argentíne

ZURICH - Súpermi slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov na MS v Argentíne budú v B-skupine USA, Ekvádor a Fidži. Rozhodol o tom piatkový žreb vo švajčiarskom Zürichu.
Zdroj: 44889
Zdieľajte:

Turnaj sa začne 20. mája, finále je na programe 11. júna. Pôvodne sa mal konať v Indonézii, ktorej Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) odobrala organizátorstvo po protestoch proti účasti izraelskej reprezentácie.

Proti účasti Izraelčanov demonštrovali minulý mesiac v Jakarte konzervatívne moslimské skupiny. Nesúhlas vyjadril aj Wayan Koster, guvernér ostrova Bali. Izrael si vybojoval svoju premiérovú účasť na podujatí vlani, keď postúpil na ME do 19 rokov do finále. Na štadióne Antona Malatinského v Trnave vtedy podľahol Anglicku 1:3 po predĺžení.

Slovensko obsadilo na domácich ME do 19 rokov piate miesto, do Argentíny ho posunulo víťazstvo 1:0 nad Rakúskom. Na MS do 20 rokov ho čaká druhá účasť. V roku 2003 v Spojených arabských emirátoch postúpili mladí Slováci zo skupiny do osemfinále, kde bol nad ich sily neskorší šampión z Brazílie. Úradujúcimi majstrami sveta v tejto vekovej kategórii sú Ukrajinci, ktorí sa však na tohtoročný šampionát neprebojovali a titul neobhája.

Prečítajte si aj

Trnavská City Aréna dejiskom súboja C-skupiny kvalifikácie ME 2024

"Pre slovenský futbal je obrovská česť byť medzi 24 najlepšími mužstvami na svete. Na MS už nenájdete ľahkého súpera. So žrebom môžeme byť spokojní, boli tam aj ťažšie skupiny. Pre nás bude najdôležitejšie dobre zmapovať súperov a pripraviť sa. Môžem za nás všetkých povedať, že sme pozitívni a optimistickí, chceme v Argentíne odohrať dobré zápasy. Chlapci spolu s nami si dali za cieľ postúpiť zo skupiny. Nie sme veľká krajina, ale kostru mužstva máme. Verím, že zostanú chalani všetci zdraví a na šampionát pôjdeme v plnej sile, pretože sa nehrá v asociačnom termíne," uviedol tréner Rusnák v reakcii na žreb.

Pred žrebom figurovalo Slovensko vo štvrtom koši spoločne s Guatemalou, Dominikánskou republikou, Gambiou, Izraelom a Tuniskom. Týchto súperov a tiež žiadneho zástupcu z Európy nemohli zverenci Alberta Rusnáka dostať za súperov. Žreb rozdelil 24 tímov do šiestich skupín po štyroch. Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej skupiny plus štyria najlepší z tretích miest.

Slováci nastúpia na prvý zápas 20. mája proti Fidži, 23. mája bude ich súperom Ekvádor a 26. mája uzavrú účinkovanie v C-skupine proti USA.

Žreb MS 20:

A-skupina: Argentína, Uzbekistan, Guatemala, Nový Zéland
B-skupina: USA, Ekvádor, Fidži, SLOVENSKO
C-skupina: Senegal, Japonsko, Izrael, Kolumbia
D-skupina: Taliansko, Brazília, Nigéria, Dominikánska republika
E-skupina: Uruguaj, Irak, Anglicko, Tunisko
F-skupina: Francúzsko, Kórejská republika, Gambia, Honduras

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články