Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Milinkovič rozhodol o víťazstve Slovana

V prvom z dvoch dohrávaných zápasov Slovan zvládol.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (2:0)

Góly: 5. a 19. Milinkovič (druhý z 11 m) - 85. Charizopulos. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Peltier - Pintér, 635 divákov

ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Jablonský, Hudák, Gorosito, Čikoš – Kolčák, Žofčák (46. Bagayoko, 76. Ďuriš) - Štefánik, Kubík, Milinkovič (90. Halenár) – Peltier

Zlaté Moravce: Kováč – Pintér, Pavlenda, Mujkoš, Nikolič – Ďuričič (74. Sabo), Charizopulos, Szöke – Mikinič (64. Valenta), Orávik – Pavelka (63. Ďurica)

Slovan povzbudený triumfom v Banskej Bystrici začal aktívne a pred biednou návštevou sa na Pasienkoch rýchlo ujal vedenia. Zlú rozohrávku hostí vystihol Milinkovič a samostatné sólo takmer od polovice ihriska zakončil presnou strelou k pravej žrdi - 1:0. Belasí potom zatlačili súpera pred ich šestnástku a vytvorili si viacero sľubných príležitostí. V 18. minúte fauloval v pokutovom území Čikoša stredopoliar hostí Charizopulos a hlavný rozhodca Valášek ukázal na biely bod. Z nariadeného pokutového kopu sa nemýlil Milinkovič, ktorý prekonal Kováča presnou strelou do pravého dolného rohu brány ViOn-u. V 25. minúte mohol byť rozdiel už trojgólový, ale Kubík po prihrávke Peltiera mieril z päťky vysoko nad. O dve minúty neskôr mohli hostia znížiť, keď po rohovom kope nebezpečne hlavičkoval Nikolič. Jeho pokus s problémami zastavila až obrana Slovana, ViOn neuspel s reklamáciou ruky Hudáka.

Po zmene strán tempo hry upadlo do priemeru. Slovan pozorne bránil dvojgólový náskok, hostia hrozili iba ojedinele. Znížiť mohli v 52. minúte, ale pozorný Perniš efektným zákrokom vyrazil strelu Charizopulosa. Domáci kontrovali Peltierom, ktorý sa však v dobrej šanci sám zoči-voči Kováčovi na ťažkom teréne pošmykol a nezakončil presne. V 65. minúte zahrávali belasí štandardnú situáciu. Na center Milinkoviča si pekne nabehol Štefánik, ale v zakončení nebol dôsledný. Hosťom sa napokon predsa len podarilo znížiť. V 85. minúte na pravej strane pekne zakombinoval Pintér, prihral Charizopulosovi a ten prekonal Perniša. Slovan si potom už tesné víťazstvo udržal a po výsledku 2:1 sa posunul v tabuľke na piate miesto.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články