Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mladí Slováci už vedia, kde budú bojovať s elitou: FIFA určila nové dejisko MS do 20 rokov!

BUENOS AIRES - Novým dejiskom futbalových majstrovstiev sveta do 20 rokov sa stala Argentína.
Indonézia prišla o majstrovstvá sveta futbalistov do 20 rokov, na ktorých sa mali od 20. mája zúčastniť aj Slováci.
Zdroj: TASR/AP - Dita Alangkara
Zdieľajte:

Juhoamerická krajina tak nahradila Indonéziu, ktorej Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) odobrala podujatie po protestoch proti účasti izraelskej reprezentácie.

Na turnaji štartujú aj Slováci, ktorí na domácom šampionáte vyhrali v rozhodujúcom dueli o postup nad Rakúskom 1:0. Podujatie sa začne 20. mája a potrvá do 11. júna, žreb základných skupín je na programe v piatok v Zürichu.

Prečítajte si aj

Indonézia prišla o MS futbalistov do 20 rokov, na ktorých sa mali od 20. mája zúčastniť aj slovenskí reprezentanti.Odobratím MS to neskončilo: Indonézia schytala od FIFA ďalší trest!

"Krajina úradujúcich majstrov sveta privíta budúce hviezdy svetového futbalu," uviedol prezident FIFA Gianni Infantino v oficiálnom vyhlásení, ktoré citovala agentúra AP. Novým organizátorom poďakoval za ich pohotovú reakciu, keďže k rozhodnutiu o zmene dejiska prišlo len začiatkom apríla.

Proti účasti Izraelčanov na podujatí demonštrovali minulý mesiac v Jakarte konzervatívne moslimské skupiny. Nesúhlas vyjadril aj Wayan Koster, guvernér ostrova Bali. Izrael si vybojoval svoju premiérovú účasť na podujatí vlani, keď postúpil na ME do 19 rokov do finále. Na štadióne Antona Malatinského v Trnave vtedy podľahol Anglicku 1:3 po predĺžení.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články