Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Tuchel po výbuchu Bayernu v Lige majstrov: Naše chyby potrestal protivník brutálne

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City urobili významný krok na ceste za vytúženým prvým titulom v Lige majstrov. V úvodnom štvrťfinálovom zápase zdolali na vlastnom štadióne lídra nemeckej Bundesligy Bayern Mníchov presvedčivo 3:0.
Hráči Bayernu Mníchov odchádzajú z ihriska po prehre 0:3.
Hráči Bayernu Mníchov odchádzajú z ihriska po prehre 0:3. Zdroj: TASR/AP - Dave Thompson
Zdieľajte:

Obzvlášť sladkú príchuť mal duel pre trénera úradujúceho anglického majstra Pepa Guardiolu, ktorý v minulosti viedol práve Bavorov a trikrát s nimi stroskotal v semifinále LM (2014-16). Neskôr ho už ako kouča City zastavil vo finále s Chelsea práve Thomas Tuchel, ktorý stál opäť na druhej strane. V utorok dokázal Guardiolov tím jasne zdolať Tuchelov Bayern.

"Od začiatku bolo vidno, že Bayern je veľmi dobrý tím. Hodinu bol duel vyrovnaný, v mnohých momentoch bol súper lepší ako my," pripomenul španielsky kouč podľa UEFA.com.

Mužstvá sa pozorne strážili do 27. minúty, keď všetko zmenil nečakaný hrdina. Španielsky defenzívny stredopoliar Rodri sa dostal k lopte na hranici šestnástky, napriahol a trafil presne. Vo veku 26 rokov zaznamenal svoj prvý gól v Lige majstrov.

"Je to pre nás skvelý výsledok. Ešte dôležitejšie je to, ako tím hral. Kľúčová bola defenzíva, dokázali sme trestať chyby súpera. Prvý gól v Lige majstrov, to je, samozrejme, pre mňa výnimočné," potešil sa Rodri.

Prečítajte si aj

Stanislav Lobotka v tréningovom centre Neapola.FOTO Lobotka motorom, ktorý poháňa Neapol: Zomriem na ihrisku, aby som týchto ľudí urobil šťastnými

Po zmene strán sa Bayern na súpera vrhol, no žiadnu zo svojich šancí nevyužil. V 70. minúte potom urobil veľkú chybu v obrane Dayot Upamecano, kanonier Erling Haaland sa dostal s loptou do šestnástky, no neulakomil sa. Uvidel zbiehajúceho Bernarda Silvu a portugalský stredopoliar poslal loptu hlavou druhýkrát do siete. "Urobili sme nejaké zmeny v zostave a náš presing začal byť efektívnejší. Súper hral dobre, no my sme robili správne rozhodnutia, keď sme sa dostali k lopte. Druhý gól nám veľmi pomohol. Teraz ideme do Mníchova, kde som žil tri roky. Veľmi dobre viem, že ešte nie je koniec," zdôraznil Guardiola.

Druhý presný zásah nemeckého zástupcu zaskočil a nielenže nedokázal odpovedať, no o šesť minút inkasoval opäť. Po rohovom kope nechala obrana trestuhodne nestráženého Haalanda, toho našiel hlavou vo voľnom priestore John Stones a nórsky ostrostrelec nezaváhal. "Naše chyby potrestal protivník brutálne. To sa vám stáva na najvyššej úrovni," povzdychol si Tuchel, ktorý vie, že odveta bude pre jeho zverencov mimoriadne náročná.

"Nik ma nedonúti povedať, že máme pred sebou nezdolateľnú horu, no je veľká. Musíme túto prehru prehltnúť a pochopiť, čo sa stalo. Predovšetkým hráči nemôžu uveriť, že to bola zaslúžená prehra. Tento tím má isté základy. Toto je nemecký tím, budeme hrať doma a nevzdáme sa," sľúbil tréner Bayernu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články