Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Myslí si, že je v rozvojovej krajine a Slováci žerú seno? Slovenské legendy zúria na Calzonu

BRATISLAVA - Myslí si, že Slováci žerú seno a je niekde v rozvojovej krajine? Slovenské legendy zúria na Calzonu
Zdroj: 44600
Zdieľajte:

Päť zápasov na lavičke, nula výhier. Taliansky tréner Francesco Calzona svojou robotou nepresvedčil. Ani vyjadreniami. Po bezgólovej domácej remíze s Luxemburskom v úvodnom stretnutí kvalifikácie EURO 2024 hovoril o spokojnosti s prístupom a nasadením hráčov.

Martin Škrtel trefne reagoval v reakcii na instagrame, keď si želal, aby išlo len o chybný preklad tlmočníka. S prácou a prístupom talianskeho trénera nie sú spokojné ani legendy slovenského futbalu.

Myslí si, že je v rozvojovej krajine a že Slováci žerú seno?

„Som rozhorčený. Dávno som nevidel futbal v takom zlom prevedení. Je ťažké nájsť jednu dobrú vec. Skoro všetko bolo zlé. Od nominácie cez zostavu, koncepciu a prístup hráčov. Pred 10 rokmi nebolo Luxembursko ani na futbalovej mape. Vidieť, že tréner Calzona nevyrástol u nás a hovorí, ako by bol z inej planéty," hovoril rozhorčený uznávaný odborník Milan Lešický pre Nový Čas.

Prečítajte si aj

Udobria si slovenskí sokoli fanúšikov? Dobrá správa potešila trénera Calzonu

„Absolútne nenasiakol našu mentalitu a pohľad na futbal. Je úplne odtrhnutý od reality. My predsa nie sme nejaká rozvojová africká krajina. Vôbec si neuvedomuje, že takýmito vyhláseniami stráca dôveru. Možno bol dobrým asistentom, ale ako hlavný tréner sa ešte iba učí," dodal.

Calzona čelil veľkej kritike už po samotnom oznámení nominácie na dvojzápas proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine. Viacerým odborníkom vadilo najmä to, že opomenul najlepšieho ligového hráča Vladimíra Weissa mladšieho. Ako povedal, z taktických dôvodov.

„Tréner Slovenska bol asi na inom zápase. Hráčov chválil za snahu. To mi pripadá pritiahnuté za vlasy. Do reprezentácie sa chodí hrať a nie snažiť sa. Snaha je málo. Ak je on spokojný s týmto výkonom, tak to je silná káva. Neviem, či si myslí, že my Slováci žerieme seno, nerozumieme futbalu a sme slepí. Vyzeralo to ako výsmech všetkým do ksichtu, že on tomu rozumieme a my nie. Reakcia trénera ma zamrzela," reagoval bývalý reprezentačný stredopoliar Ľubomír Moravčík.

Calzona má v nedeľu príležitosť na reparát. A príležitosť dosiahnuť prvé víťazstvo na pozícii hlavného trénera slovenského tímu. V prípade ďalšieho zaváhania sa už dá hovoriť o trasúcej sa stoličke. Otázkou zostáva, akú mieru tolerancie bude mať vedenie slovenského futbalu...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články