Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chyba prekladateľa alebo žart? Škrtel s Muchom zotreli Calzonu po jeho hodnotení blamáže s Luxemburskom

TRNAVA - Chyba prekladateľa alebo žart? Vážne to snáď nemyslel, zhodujú sa Škrtel s Muchom v reakcii na hodnotenie trénera Calzonu po fiasku s Luxemburskom.
Zdroj: 44678
Zdieľajte:

Slovensko vstúpilo do kvalifikačného cyklu na EURO 2024 domácou bezgólovou remízou s Luxemburskom. Tréner Francesco Calzona sa premiérového víťazstva na lavičke slovenskej reprezentácie nedočkal. Napriek tomu však výkon svojich zverencov nehodnotil kriticky.

Calzona nevidí rozdiel medzi Slovenskom a Luxemburskom

„Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas. Majú dobrých hráčov. Výsledok je spravodlivý. Naša cesta je náročná, je to beh na dlhé trate. Nenechám sa ovplyvniť výsledkami. Hráčom som sa poďakoval, ale viem, že je tam veľa nedostatkov. Potrebujeme sa zlepšiť. Nevidím dôvod na veľký negativizmus," hovoril na tlačovej konferencii po stretnutí taliansky tréner, cituje ho Pravda.

Podľa jeho slov nie je v súčasnosti kvalitatívny rozdiel medzi tímami Slovenska a Luxemburska.

„Nastal čas rekonštrukcie. Mali sme spolu dovedna pätnásť tréningov odkedy som prišiel, tento týždeň tri. Každý má inú mentalitu a návyky. Nemôžete robiť zázraky, toto nie je práca v klube. Potrebujeme čas. Takáto je naša reálna situácia, nevidím rozdiel medzi týmito dvomi tímami," prekvapil Calzona vyjadrením.

„Možno, keby sme hrali tento duel v septembri minulého roka, prehrali by sme ho 0:4. Vidím zlepšenie, ale musíme pracovať s tým, čo máme. Musíme byť trpezliví a potom už len – práca, práca, práca… Som spokojný s pokrokom, aký sme doteraz spravili. Musíme v tom pokračovať. Aj keby sme vyhrali, povedal by som tie isté veci. Jediný rozdiel by bol, že by sme mali o dva body viac," pochvaľoval si napriek trestuhodnému domácemu zaváhaniu s Luxemburskom tréner Calzona.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako správny Stredoslovák sa nezaprel: Takto si Róbert Polievka v reprezentácii splnil povinnosť nováčika

Škrtel a Mucha po hodnotení Calzonu neverili vlastným ušiam

Bývalí slovenskí reprezentanti Martin Škrtel a Ján Mucha nemali pochopenie pre vyjadrenia reprezentačného trénera slovenského tímu. Čo dali jasne najavo.

„To vážne? Ja len dúfam, že ten prekladateľ to zle preložil, inak je to horšie, ako som si myslel,“ napísal Škrtel na instagrame. „Spokojný? Nežartujme. To si asi robíme srandu… Zrejme bol na inom zápase. Ak je tréner spokojný s tým, čo sme predviedli, tak si môžeme zagratulovať k bodu a ísť ďalej,“ reagoval Mucha.

Taliansky tréner si však evidentne z kritiky vôbec ťažkú hlavu nerobí: „Tak to potom znamená, že futbalu nerozumiem,“ reagoval.

Calzona ešte Slovensko nepriviedol k žiadnemu víťazstvu. Kritika sa na jeho adresu znáša za katastrofálne výsledky, nevýrazný herný prejav a tiež nomináciu, keď z "taktických dôvodov" nezobral najlepšieho hráča slovenskej ligy Vladimíra Weissa mladšieho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: pravda.sk

Diskusia

Podobné články