Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nominácia Southgatea vyvolala vlnu pochybností: Ocitli sa v nej dve mená, ktoré majú na krku obvinenie

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate povolal na úvodné zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Taliansku a Ukrajine aj útočníka Ivana Toneyho. Urobil tak napriek tomu, že ho Anglická futbalová asociácia (FA) obvinila zo stávkovania. Ak ho uznajú vinným, môže čeliť dlhotrvajúcemu zákazu činnosti.
Zdroj: 43646
Zdieľajte:

Southgate uviedol, že nie je dôvod na to, aby dvadsaťsedemročného útočníka vynechal, kým nebude v jeho prípade vynesený konečný rozsudok. "Fakt je, že Ivan je k dispozícii svojmu klubu. Zatiaľ neprebehlo žiadne súdne konanie, takže neviem, na základe čoho by sme ho nemali nominovať. Hrá naozaj dobre, páčil sa mi v zápase proti Arsenalu," uviedol Southgate na adresu tretieho najlepšieho strelca anglickej Premier League.

Ďalším kontroverzným menom v nominácii Albiónu je obranca Manchestru City Kyle Walker. Toho Southgate nominoval aj napriek tomu, že ho vyšetruje polícia za neslušné obnažovanie sa v bare. "Nemyslím si, že tieto rozhodnutia berieme na ľahkú váhu. Je to komplikovaná situácia. Dlho som sa s ním rozprával, fakt je, že v tejto chvíli je späť. Neexistujú presvedčivé dôkazy, aby sme ho v tejto fáze vynechali," povedal Southgate o Walkerovi.

V nominácii chýba zranený Raheem Sterling a rovnako aj pravý obranca Liverpoolu Trent Alexander-Arnold. Napriek slabšej zápasovej praxi na klubovej úrovni si miesta v nominácii udržali stopér Manchestru United Harry Maguire, stredopoliar Chelsea Mason Mount a Kalvin Phillips z Manchestru City.

Angličania začnú kvalifikačný cyklus 23. marca v Taliansku a o tri dni neskôr hostia Ukrajinu. "Máme v podstate pár tréningových dní na to, aby sme sa pripravili na náročný zápas v Neapole, ale myslím si, že hráči budú pripravení," dodal Southgate.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články