Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pobúrený Goffa hovorí o korupcii a volá po exemplárnom treste! Nepochopiteľné zlyhania rozhodcu videla aj legenda DAC

BANSKÁ BYSTRICA - Rozhorčený a pobúrený Goffa volá po exemplárnom treste pre rozhodcu! Bola to korupcia, hnevá sa po zápase Banskej Bystrice s DAC Dunajskou Stredou.
Zdroj: 44602
Zdieľajte:

Veľké vášne rozpútal zápas medzi Banskou Bystricou a DAC Dunajská Streda. Hostia viedli po prvom polčase 3:0, napokon ale domáci futbalisti priebeh zdramatizovali, no prehrali 2:3.

Bývalý tréner a futbalový odborník Vladimír Goffa bol z toho, čo videl, poriadne rozčarovaný. Rozhodca podľa neho lídrovi daroval tri body a musí za to niesť dôsledky.

Goffa hovorí o korupcii, volá po exemplárnom treste

Hlavný rozhodca Martin Dohál najskôr Bystričanom neodpískal evidentný pokutový kop a v nadstavenom čase neuznal gól.

„Som pobúrený a rozhorčený. Vidím za tým úmysel podržať Dunajskú Stredu. Je to niečo podobné, ako keď nedávno odstupoval minister zdravotníctva Lengvarský a hovoril o politickej korupcii, tak v tomto prípade môžeme spomenúť športovú korupciu," hneval sa Goffa v rozhovore pre Pravdu.

Prečítajte si aj

FOTO Nemilé prekvapenie pre ligového lídra: Autobus DAC to schytal pred súbojom s Banskou Bystricou

„Alebo inak, korupcia sa jednoducho dokázať nedá, ale babráctvo áno. Ako sa môže takýto rozhodca dostať na medzinárodné zápasy? Prečo má odznak FIFA? Veď mu chýba nielen odborná zdatnosť, ale aj skúsenosti. Nerozumiem tomu," dodáva.

Z dvoch kontroverzných situácií Goffu viac rozhorčila tá pri nenariadení pokutového kopu pre domácu Banskú Bystricu. Uznávaný odborník za tým vidí úmysel a volá po exemplárnom treste.

„Pri ramene v nadstavenom čase sa môžeme baviť o odpískaní či neodpískaní, ale pri nenariadenom pokutovom kope cítim jednoznačný úmysel ovplyvniť zápas. Tá ruka bola evidentná. A tu je základný bod – rozhodca sa ani len neunúval ísť pozrieť na video. Kolegovia vo vozidle VAR sa zasa neunúvali za každú cenu ho k videu dostať. Arbiter i partia vo VAR-e by mali byť exemplárne potrestaní. Z toho sa nedá vyviniť," netají rozhorčenie Goffa.

Prečítajte si aj

Vladimír Weiss na lavičke Slovana.VIDEO Weiss po blamáži so Žilinou: Pokiaľ budem ja tréner, tak niektorí hráči už zajtra nebudú v kabíne!

Faktom je, že nepochopiteľné zlyhania hlavného rozhodcu videli všetci. Alebo takmer všetci. Množstvo fanúšikov DAC Dunajská Streda na sociálnych sieťach priznáva, že rozhodca zlyhal a podržal ich tím. Rovnako to videl aj legendárny futbalista Dunajskej Stredy Attila Pinte.

„Čo vám poviem? Všetci to videli. Rozhodcovia Duklu potopili. Ťažko sa mi posudzuje situácia z nadstaveného času, možno to mohol vidieť aj ako ruku, ale penalta bola jednoznačná. Ruka bola evidentná, v Lige majstrov sa pískajú aj omnoho menej jednoznačné situácie. Nech mi niekto povie, na čo tam je VAR? Prečo sa rozhodca nešiel pozrieť? Nepochopiteľné," reagoval pre Pravdu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Pravda

Diskusia

Podobné články