Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Tá sadla! Nádherný gól Trnavy pri demolácii Podbrezovej potvrdil, že aj na Slovensku padajú krásne zásahy

TRNAVA - Spartak Trnava deklasoval v prvom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy Podbrezovú 6:1. V tabuľke je tretí o štyri body za Slovanom a o päť za Dunajskou Stredou, obaja jeho súperi v boji o titul majú zápas k dobru.
Zdroj: 44592
Zdieľajte:

Andeli sa od úvodu zahryzli do súpera a v 13. minúte sa ujali vedenia, keď sa Oforiho zblokovaná strela odrazila pred Taiwa, ktorý pohotovo skóroval. V 19. minúte vyšla Trnavčanom kombinačná akcia, po ktorej ešte Ludha vyrazil strelu Štefánika i Mikoviča, na opakovaný pokus Štefánika však už nemal nárok. Silnú trnavskú polhodinu uzavrel po Štefánikovej spätnej prihrávke nádherným gólom z necelých dvadsať metrov Procházka.

Prečítajte si aj

Vladimír Weiss na lavičke Slovana.VIDEO Slovan v Bazileji siahal na víťazstvo, Weiss: Bol náš najlepší hráč!

Po zmene strán sa Podbrezová nakrátko vrátila do hry gólovou hlavičkou Kabonga, Trnavu však herne upokojil po rýchlej kontre v 67. minúte Taiwo a definitívne o troch bodoch rozhodol po Štefánikovej prihrávke v 75. minúte umiestneným zakončením Procházka. V závere po priamom kope Bukatu vyrazil Ludha loptu iba pred Paura a ten bez prípravy pridal šiesty gól Trnavy.

FC Spartak Trnava – FK Železiarne Podbrezová 6:1 (3:0)
Góly: 13. a 67. Taiwo, 30. a 74. Procházka, 19. Štefánik, 84. Paur – 51. Kabongo, ŽK: Paur - Bakaľa, Ďatko, Kabongo. Rozhodovali: Očenáš – Ferenc, Štofik, 1637 divákov

Trnava: Vantruba – Twardzik (75. Čurma), Štetina, Kóša, Mikovič - Savvidis – Ofori (79. Bukata), Procházka, Štefánik (75. Paur), Daniel (69. Azevedo) – Taiwo (75. Ristovski).

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec (78. Mielke), Šikula (46. Kukoľ) - Ďatko, Bariš, Bakaľa, Blahút (46. Kabongo) – Sangare, Š. Faško (46. Talakov), Pavúk (46. Kuzma).

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Mali sme fakt perfektný prvý polčas, od prvej minúty sme boli dobre nastavení. Fungovali nám pressingové situácie, dali sme pekné góly po pekných kombináciách. Na jar sa nám stáva, že z prvej pološance inkasujeme a nevieme udržať nulu. Výsledok, aký bol na konci, taký mohol byť už po polčase, keď päť – šesť situácií mohlo skončiť gólom. Po inkasovanom góle sme trochu znervózneli, ale počkali sme si na brejkové situácie, ktoré sme na začiatku nevyužívali. Keď sme dali štvrtý gól, ktorý nás upokojil, bolo po zápase. Je to najvyššie víťazstvo pod mojim vedením, teší ma, že prišlo po kvalitnom výkone.“

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: „Ďakujem za vynikajúcu lekciu, ktorú sme tu dnes dostali. Hodnotenie musí byť jednoduché, nechcem sa dostať do detailných rozborov. Prehrali sme absolútne zaslúžene, súper nás vytrestal zo situácií, v ktorých sme mohli obstáť, potom nás podržal brankár Ludha. Zaslúžená prehra a mám pocit, že je to dozvuk toho, čo vnímam z mužstva po zápase so Žilinou, keď sme sa dostali do prvej šestky. Verím na futbalovú karmu a niekedy takéto kruté víťazstvo býva poučnejšie ako prehrať po boji 1:2. Gratulujem domácim, až čas ukáže, čo to s nami urobí.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články