Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Širšia nominácia Nemecka na MS

Löw nominoval 27 hráčov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw určil po prípravnom zápase s Poľskom (0:0) mená 27 hráčov, z ktorých vyberie konečnú 23-člennú nomináciu na MS do Brazílie. Informovala agentúra Reuters.

Vynechal z nej obrancu Hamburgu Marcella Jansena či tínedžera Leona Goretzku zo Schalke. Vo výbere je zatiaľ aj 23-ročný univerzál Christoph Kramer z Borussie Mönchengladbach. "Potrebujeme mať vyvážený tím a alternatívu na každom poste. Musíme byť pripravení na každý scenár," povedal Löw.

Trojnásobní majstri sveta sa stretnú budúci týždeň na sústredení v Taliansku. Na záverečnom turnaji sa Nemci stretnú v základnej G-skupine s Portugalskom, Ghanou a USA. V príprave na turnaj si zahrajú proti Kamerunu a Arménsku.

širšia nominácia Nemecka na MS v Brazílii:

brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hanover 96)

obrancovia: Jerome Boateng (Bayern Mníchov), Kevin Grosskreutz, Erik Durm (obaja Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal Londýn), Shkodran Mustafi (Sampdoria Janov), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Mníchov)

stredopoliari: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Matthias Ginter (SC Freiburg), Mario Götze (Bayern Mníchov), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos, Thomas Müller (obaja Bayern Mníchov), Mesut Özil, Lukas Podolski (obaja Arsenal Londýn), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (Chelsea Londýn), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mníchov)

útočníci: Miroslav Klose (Lazio Rím), Kevin Volland (1899 Hoffenheim)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články