Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šokujúce odhalenie: FC Barcelona zaplatila 1,4 milióna eur bývalému šéfovi komisie rozhodcov

BARCELONA - Šokujúce obvinenie! Barcelona mala platiť bývalému šéfovi komisie rozhodcov.
Futbalisti FC Barcelona oslavujú gól proti Atléticu.
Zdroj: TASR/AP - Manu Fernandez
Zdieľajte:

FC Barcelona mala vyplatiť veľké peniaze bývalému šéfovi rozhodcovskej komisie José Mariovi Enriquesovi Negreirovi. Informuje o tom španielska Marca s odvolaním sa na SER Catalunya.

FC Barcelona mala podplácať šéfa rozhodcov, klub reaguje

Podľa vyšetrovania prokuratúry Ciudad Condal zaplatil katalánsky veľkoklub v rokoch 2016 až 2018 spoločnosti DASNIL 95, ktorú vlastnil bývalý šéf komisie rozhodcov dokopy 1,4 milióna eur.

Barcelona mala zaplatiť 532 tisíc eur v roku 2016, ďalších 541 000 eur v roku 2017 a 318 tisíc eur v roku 2018.

Enriques Negreira a jeho syn už vypovedali v tejto záležitosti pred prokuratúrou. Súd ubezpečoval, že za tieto platby nikdy nepomohol zlepšiť prístup rozhodcov ku katalánskemu tímu.

Prečítajte si aj

Frustrovaný Erling Haaland.VIDEO Guardiola pred šlágrom o zranení Haalanda: Toto je najsilnejší Arsenal od môjho príchodu do City!

Bývalý šéf rozhodcov na tieto platby ale nikdy nedoložil faktúru. Argumentoval, že tieto platby boli za poradenskú činnosť založenú na vysvetľovaní hráčom, ako sa majú správať pri stretnutiach s rozhodami.

Tiež im mal radiť, čo môžu alebo nemôžu robiť v závislosti od toho, kto je rozhodcom zápasu.

Spomínaný zdroj uvádza, že Negreira "neposkytol žiadne dokumenty potvrdzujúce, že Barcelone poskytoval tieto služby".

FC Barcelona na tieto obvinenia reagovala prostredníctvom oficiálneho stanoviska na klubovom webe. „Vzhľadom na informácie, ktoré sa dnes objavili v médiách, chce FC Barcelona, ​​ktorá vie o vyšetrovaní prokuratúry v súvislosti s platbami externým spoločnostiam, objasniť:"

1. Barcelona v minulosti využívala služby externého technického konzultanta, ktorý technickému sekretariátu klubu poskytoval technické správy vo forme videa týkajúce sa mladých španielskych hráčov.

2. Vzťah s externým poskytovateľom bol navyše rozšírený o technické správy týkajúce sa profesionálneho vedenia na doplnenie informácií potrebných pre trénerov prvého a rezervného tímu. V profesionálnych futbalových kluboch je to bežná prax.

3. Tento typ outsourcingovej služby v súčasnosti zabezpečuje špecialista futbalového oddelenia nášho klubu.

4. FC Barcelona ľutuje, že táto informácia vyšla na vrchole tejto sezóny.

5. FC Barcelona bude žalovať každého, kto poškodí imidž klubu možnými narážkami na dobré meno organizácie, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku šírených informácií.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Marca, SER Catalunya

Diskusia

Podobné články