Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Reprezentanta vytiahli spod trosiek zdemolovanej budovy: Naďalej sa za neho modlíme

ANKARA - Ghanského futbalistu Christiana Atsua, ktorý bol po zemetrasení v Turecku nezvestný, našli živého pod troskami zničenej budovy. Podľa miestnych médií ho so zraneniami previezli do nemocnice.
Zdroj: 44349
Zdieľajte:

Bývalý hráč Chelsea Londýn či Newcastlu United pár hodín pred katastrofou skóroval za Hatayspor v zápase najvyššej tureckej súťaže proti Kasimpase.

Novinár Yagiz Sabuncuoglu z denníka Vole v utorok ráno informoval, že 31-ročného krídelníka a 65-násobného ghanského reprezentanta sa podarilo po 26 hodinách vytiahnuť z trosiek. Hospitalizovali ho so zranenou pravou nohou a problémami s dýchaním.

"Dostali sme pozitívne správy. Christiana Atsua zachránili spod trosiek zničenej budovy a v súčasnosti podstupuje liečbu. Naďalej sa za neho modlíme," uviedla na Twitteri Ghanská futbalová asociácia.

Prečítajte si aj

Katastrofálne zemetrasenie v Turecku: Brankár z druhej najvyššej súťaže pod troskami, nevedia ho nájsť!

Športový riaditeľ stále pod troskami

Už predtým dokázali záchranári nájsť jeho spoluhráčov Onura Erguna a Buraka Oksuza, Kerimovi Alicimu sa podarilo dostať spod trosiek vlastnými silami. Podľa slov Mustafu Özata, viceprezidenta a manažéra Hataysporu, však pod troskami budovy naďalej zostáva športový riaditeľ klubu Taner Savut. "Mesto Hatay bolo zemetrasením veľmi poznačené," uviedol Özat podľa Joy Sports.

Turecko a jeho pohraničie so Sýriou zasiahlo v noci na pondelok silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, ktoré si k utorkovému ránu vyžiadalo v oboch krajinách predbežne potvrdených vyše 5000 obetí na životoch. Tisíce ďalších ľudí utrpeli zranenia. Mesto Hatay bolo takmer v epicentre otrasov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články