Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalý prezident Barcelony opisuje traumatické zážitky z väzenia: Kondómy, vazelína a plač!

BARCELONA - Vo funkcii prezidenta Barcelony slávil Sandro Rosell dva tituly v španielskej lige, rovnako ako triumf v Lige Majstrov, Superpohári UEFA či na MS klubov. Krátko po skončení svojho pôsobenia však zažil aj tvrdý pád na dno a strávil takmer dva roky vo väzení. Teraz s odstupom času opisuje traumatické zážitky, ktoré ho za mrežami postihli.
Zdroj: 44314
Zdieľajte:

Španielsky podnikateľ, počas ktorého predsedníctva katalánsky veľkoklub privítal také hviezdy ako Neymar, Fábregas či Mascherano, bol na základe obvinení z finančných podvodov poslaný do väzenia bez možnosti prepustenia na kauciu, kde strávil 645 dní, kým ho v apríli 2019 po trinástich zamietnutých žiadostiach súd prepustil a následne oslobodil.

„Väzni sa mi niekoľkokrát vyhrážali. Raz za to, že som bol prezident Barcelony a tiež zato, že som Katalánec. Boli to šialené časy. Jeden väzeň dobodal iného, pretože mu dĺžil fľašu Coca Coly," rozpovedal sa v rozhovore.

„Ale pár chlapcov, s ktorými som sa spriatelil, ma prišlo brániť. Raz sa mi to stalo v Madride, ale tiež v Barcelone. Prišli ma brániť bez toho, aby som ich o to požiadal," pokračoval bývalý šéf futbalu, ktorý v minulosti hral aj zápasy Ligy majstrov proti Viktorii Plzeň.

„Väzenie je šedé a trochu zatuchnuté miesto, zároveň tam nájdete aj veľa ľudskosti, je to neustály kontrast emócií, farieb, smútku, ale aj smiechu. Snažila som sa zachovať chladnú hlavu. Nepamätám si, že by som niekedy v živote plakal, ale za mrežami som plakal niekoľkokrát," priznal.

Padla aj otázka, či chápe, prečo dostal pri nástupe do väzenia kondómy a vazelínu. "Áno, to som čoskoro zistil. Homosexuálny styk je vo väzení bežný. Dokonca aj medzi ľuďmi, ktorí nie sú homosexuáli," povedal Rosell.

Dodal, že už bol oslobodený v piatich zo šiestich prípadov, v ktorých mu hrozilo väzenie, ale stále je súdený v procese, ktorý ho podľa jeho slov usvedčuje z údajného obchodovania s ľudskými orgánmi.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články