Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ďalší šokujúci koniec vo francúzskej reprezentácii: Cítil sa osamelý, fyzicky a psychický opotrebovaný

PARÍŽ - Sklamanie z prehry vo finále majstrovstiev sveta v Katare spolu s odchodom reprezentačného brankára a vznikajúcou generačnou priepasťou v národnom tíme prinútili obrancu Manchestru United Raphaela Varaneho prekvapivo skoro zavesiť reprezentačné kopačky na klinec.
Zdroj: 39587
Zdieľajte:

Krátko po ukončení reprezentačnej kariéry brankára Huga Llorisa sa začalo špekulovať o tom, kto by mal prevziať kapitánsku pásku. Úlohy sa mal ujať jeho zástupca Raphael Varane, ale ten sa rozhodol rovnako ako Lloris zavesiť kopačky na klinec.

Za týmto šokujúcim rozhodnutím sú fyzické a psychické problémy. "Už niekoľko týždňov premýšľa o tom, ako pokračovať v dobrodružstve s Blues, ktoré sa začalo 22. marca 2013 v zápase proti Gruzínsku. V posledných dňoch Raphael Varane zvažoval pre a proti, ale myšlienka odchodu zvíťazila," uviedol francúzsky denník Le Parisien, ktorý s informáciou o odchode prišiel ako prvý.

Reprezentačný obranca ešte neoslávil 30. narodeniny, preto je jeho voľba veľmi prekvapujúca. "V skutočnosti Varane začína pociťovať určité fyzické a psychické opotrebovanie. Chce sa tiež viac venovať svojej rodine. Finále proti Messiho Argentíne bolo podľa neho vrcholom jeho medzinárodnej kariéry. Kruté sklamanie z prehry v penaltovom rozstrele určite pomohlo urýchliť jeho rozhodnutie."

V neposlednom rade však odchod z národného tímu ovplyvnil aj koniec kariéry Huga Llorisa a skutočnosť, že v národnom tíme sa rodí nová mladá generácia, ktorá Francúzsku zaručuje veľmi svetlú budúcnosť. "Príchod mladých talentov by podľa neho urobil jeho nahradenie v národnom tíme menej problematickým. Varane sa cíti veľmi osamelý bez Llorisa a čoskoro aj bez Girouda medzi mladšími hráčmi," dodal francúzsky denník.

"Desať rokov reprezentovať našu krásnu krajinu bolo jednou z najväčších poct v mojom živote. Vždy, keď som mal na sebe modrý dres, cítil som obrovskú hrdosť. Povinnosť odovzdať všetko, hrať srdcom a vyhrať vždy, keď vstúpime na ihrisko. Niekoľko mesiacov som o tom premýšľal a rozhodol som sa, že je ten správny čas skončiť s medzinárodným futbalom. Pamätám si, ako som ako dieťa sledoval Francúzsko 98. Sníval som o tom, že budem robiť to, čo naši hrdinovia, a o 20 rokov neskôr som mal možnosť zažiť jednu z najkrajších skúseností," potvrdil obranca Varane svoje rozhodnutie ukončiť kariéru na Instagrame.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články