Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pavel Vrba na lavičke Slovenska? V minulosti už prebiehalo aj jednanie

ZLÍN - Úspešný český futbalový tréner Pavel Vrba by sa rád niekedy vrátil k pôsobeniu na Slovensku. V rozhovore pre portál sport.cz uviedol, že ho láka aj post hlavného kouča slovenskej futbalovej reprezentácie.
Zdroj: 18583
Zdieľajte:

Súčasný tréner českého Zlína už mal v minulosti k tomuto postu blízko, v roku 2020 ho naň odporúčal aj bývalý tréner národného tímu Ján Kocian.

"Viem si taký angažmán predstaviť. Samozrejme, prečo nie? V minulosti už prebiehalo aj jednanie a bol som v kontakte s viacerými ľuďmi. Slovenská reprezentácia má vysoké ambície. Chce pravidelne postupovať na MS a EURO, kde by sa chcela ukázať, takže ma to určite láka," vyhlásil Vrba, ktorý v rokoch 2006 až 2007 pôsobil ako jeden z asistentov Kociana pri slovenskej reprezentácii.

Prečítajte si aj

VIDEO Vrba vychválil Slovan: Som prekvapený, Sparta, Slavia či Plzeň by si mohli brať príklad

Päťdesiatdeväťročný Vrba prišiel na Slovensko v roku 2004 a dve sezóny viedol Matador Púchov. Väčší úspech neskôr zaznamenal so Žilinou, ktorú doviedol k zisku ligového titulu už vo svojej prvej sezóne 2006/2007. "Mám na Slovensku naďalej dobré vzťahy. Keď potrebujem informácie o hráčoch, tak sú tam stále ľudia, ktorí mi ich vedia poskytnúť," povedal český kormidelník.

Vrba sa nebráni ani prípadnému návratu na slovenskú klubovú úroveň: "Nikto ma zatiaľ neoslovil. Určite sú kluby, ktoré by ma zaujímali. Viem, že ambície niektorých sú vysoké a ako poznám pár majiteľov, tak sa určite budú chcieť posúvať ďalej. Myslím si, že slovenský futbal urobil za uplynulých päť rokov obrovský skok."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články