Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Šokujúci skrat fanúšika Tottenhamu po prehre svojho tímu: Kopol do Ramsdalea, rozpútal potýčku a ušiel SBS!

LONDÝN - Emócie a provokácie k derby jednoducho patria a duely medzi futbalovými rivalmi zo severného Londýna Tottenhamom a Arsenalom nie sú výnimkou. Nedeľňajšiu prehru 0:2 so Spurs však jeden z domácich fanúšikov niesol ťažko. Po záverečnom hvizde kopol hosťujúceho brankára Aarona Ramsdalea, ktorý v tom čase zdvíhal za bránou svoj nápoj.
Zdroj: 44171
Zdieľajte:

"Fanúšikovia Spurs na mňa celý zápas kričali a ja som im to oplácal. Ale brali to športovo, len jeden fanúšik sa ma snažil trochu udrieť do chrbta," prezradil po zápase Ramsdale. Brankár si stretnutie veľmi užíval a provokoval nielen fanúšikov, ale aj samotných hráčov. Vyplazoval jazyk, v tesnej blízkosti súperov hlučne povzbudzoval a pri kopoch sa zlomyseľne usmieval.

Ramsdale, ktorý predviedol sedem úspešných zákrokov, na konci zápasu ľutoval situáciu, pretože "na konci dňa je to všetko len o futbale". Na mieste incidentu sa logicky vytvorila potýčka, v ktorej bol veľmi aktívny domáci tréner Arsenalu Mikel Arteta, ktorý rýchlo ťahal svojho brankára do kotla na oslavy. "Našťastie sa nestalo nič drastické. Zápas má trpkú príchuť, ale keď sa vrátime do šatne, určite si víťazstvo užijeme," uviedol Ramsdale.

Hriešnik z hľadiska, ktorý utiekol aj usporiadateľskej službe, bude s najväčšou pravdepodobnosťou rýchlo stotožnený, chytený políciou a čaká ho niekoľkoročný a možno aj doživotný zákaz vstupu na štadión či trestné stíhanie.

"Samozrejme, človek na ihrisku vníma, čo ľudia kričia. Ťažko povedať, či tam boli nejaké provokácie zo strany Ramsdalea, ale v každom prípade by takáto reakcia nemala nasledovať," komentoval v štúdiu CANAL+ Sport Marek Matějovský, bývalý hráč Readingu.

K situácii sa okamžite vyjadrila aj Asociácia profesionálnych futbalistov. "Násilie voči hráčom je jednoducho neprijateľné. K podobným incidentom dochádza príliš často. Hráči majú právo byť v bezpečí. Keď je futbalista napadnutý, očakávame, že zákony a predpisy, ktoré sú zavedené na ich ochranu, budú vymáhané. Ako únia to považujeme za prioritnú záležitosť. Budeme aj naďalej spolupracovať s úradmi," stojí v prehlásení.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články