Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Guardiola reaguje na sporný vyrovnávajúci gól Unitedu: Čo na to hovorím? Nič, veď vieme, kde sme hrali!

MANCHESTER - Sporný gól pomohol Manchestru United k triumfu 2:1 nad mestským rivalom City v sobotňajšom zápase anglickej ligy na Old Trafford. Červení diabli vyrovnali v 78. minúte zásluhou Bruna Fernandesa, ale gólu predchádzal ofsajd Marcusa Rashforda, ktorý sa zrejme zapojil do hry. Rozhodca však situáciu posúdil ako mŕtvy ofsajd. O štyri minúty neskôr dokonal obrat Rashford. United sa teraz nachádzajú na druhom mieste s jednobodovým odstupom od City.
Zdroj: 42417
Zdieľajte:

"Čo povedať na vyrovnávajúci gól United? Nič. Vieme, kde sme hrali. Na týchto štadiónoch to majú rozhodcovia ťažké," poznamenal nahnevaný tréner Citizens Pep Guardiola. Čo presne sa stalo na Old Trafford? V 78. minúte si Rashford nabehol za obranu hostí a v momente Casemirovej prihrávky bol približne tri metre v ofsajde. Pokkračoval však za loptou, zatiaľ čo ho Kyle Walker a Manuel Akanji prenasledovali. Tesne pred šestnástkou to vyzeralo, že bude zakončovať ľavou nohou, ale nakoniec prihral Fernandesovi, ktorý strelou popri Edersonovi vyrovnal na 1:1.

V pravidle o mŕtvom ofsajde sa uvádza, že pokiaľ sa hráč v ofsajdovom postavení do hry nezapojí, hra sa neprerušuje. A ktokoľvek z jeho spoluhráčov, ktorí neboli v ofsajde, môžu streliť gól.

„Rashford bol v ofsajde, Fernandes nie. Rashford odviedol pozornosť nášho brankára a stopéra. Tak to proste bolo," uviedol Guardiola. "Rashford jednoznačne zasiahol do hry, chcel hrať s loptou. Ovplyvnil minimálne brankára Edersona. Jasný ofsajd," priznal v štúdiu televíznej stanice CANAL+ Sport bývalý český reprezentant Karel Poborský.

Rovnaký názor má tiež množstvo bývalých futbalistov, ktorí pôsobili v Premier League. "Manchester United uhral skvelý výsledok. Ale prešlo mu to, čo bývalo zvykom na Old Trafford v dávnejších dobách. Rashford samozrejme zasahoval do hry," napísal na Twitteri Chris Sutton, bývalý hráč Chelsea, ktorý pracuje ako expert pre britskú stanicu BBC.

A ako vidia kontroverzný moment domáci? "Marcus Rashford sa nedotkol lopty a nezasahoval do nej. Bruno Fernandes pribehol zozadu. Ale ja to vidím z inej stránky. Chápem, že súper je nahnevaný," povedal tréner United Erik ten Hag.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články