Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Klamal ťahúň Dortmundu so svojím vekom? Údajne je o štyri roky starší, informoval jeho adoptívny otec

DORTMUND - Už vo veku 13 rokov sa o ňom hovorilo ako o jednom z najväčších svetových talentov, ktorý drví svojich starších súperov, a v súčasnosti je Youssoufa Moukoko najmladším hráčom a strelcom v histórii Bundesligy. Objavili sa však informácie, ktoré by mohli zmeniť smer jeho kariéry. Údajne nemá 18, ale 22 rokov a volá sa Yousouffa Mohamadou.
Zdroj: 35935
Zdieľajte:

Youssoufa Moukoko sa v roku 2014 presťahoval z Kamerunu do Nemecka. Malý Moukoko okamžite zaujal skautov všetkých nemeckých klubov a od roku 2016 je hráčom Borussie Dortmund. Prešiel kategóriami a zažiaril v nemeckom výbere proti oveľa starším hráčom. V 16 rokoch debutoval v prvom tíme Borussie Dortmund a krátko nato strelil svoj prvý gól. V súčasnosti je jedným z ťahúňov tímu a v tejto sezóne strelil v lige už 6 gólov. Hansi Flick ho dokonca vzal na Svetový pohár v Katare.

Veľa sa však môže zmeniť. Moukoko bol vždy terčom vtipov o tom, koľko má vlastne rokov. Teraz je to však vážne. Rodný list z Kamerunu hovorí o osobe menom Yousouffa Mohamadou, narodenej v roku 2000. To znamená, že má 22 rokov. Moukokov adoptívny otec prišiel k novinárom s týmto dokumentom a povedal, že je to jeho adoptívny syn. Aj predtým existovali skutočné pochybnosti, ale nič sa nenašlo. Tento dokument však skutočne mení "pravidlá hry".

A práve Kamerun je známy tým, že upravuje vek mladých hráčov a teraz sa blíži skutočná lavína. S pomocou Samuela Eto'oa sa zistilo, že 21 z 30 hráčov národného tímu U-17 je v skutočnosti starších, ako sa uvádza. V Bundeslige je už z minulosti jeden prípad známy. Silas Wamangituka z Konžskej demokratickej republiky hrajúci za Stuttgart sa v skutočnosti volá Silas Katumpa Mwumpa a v skutočnosti je o rok starší, ako sa uvádza. Rozmery tohto škandálu a škandálu Moukoka sa však nedajú porovnať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články