Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Z obrovskej hviezdy pád až na dno: Fanúšikovia ho vypískali, Besiktas ho nechce, ale ani Everton

ISTANBUL - Stále dvadsaťšesťročný Bamidele Jermaine Alli, známejší ako Dele Alli, prežíva v Besiktasi hororovú sezónu. Jeho hosťovanie v tureckom veľkoklube by sa mohlo čoskoro skončiť. Istanbulský klub údajne zvažuje predčasné ukončenie zmluvy a jeho návrat do Evertonu.
Zdroj: 39455
Zdieľajte:

Bývalá hviezda Tottenhamu podpísala v auguste 2022 zmluvu s Besiktasom, kde sa Alli zúfalo snaží znovu objaviť svoju najlepšiu formu a naštartovať upadajúcu kariéru. Alli sa však v tejto sezóne v Superlige objavil deväťkrát a počas nevýrazného hosťovania skóroval len dvakrát.

Manažér Besiktasu Senol Gunes sa vyjadril na adresu bývalého anglického reprezentanta a nešetril kritikou: "Alliho výkony výrazne zaostávajú za očakávaniami."

Fanúšikovia klubu Deleho vypískali aj po tom, čo ho Gunes minulý mesiac stiahol z ihriska už po 28 minútach v Tureckom pohári proti Sanliurfasporu. Podľa tureckých novín Sabah klub zvažuje možnosť ukončiť Alliho hosťovanie pred koncom sezóny.

Predpokladá sa, že Alli má poslednú šancu zachrániť si angažmán v tureckom tíme, a ak sa jeho výkony zlepšia, môže si svoje hosťovanie predĺžiť. Ak sa však Allimu nepodarí dosiahnuť obrat v Besiktasi, 16-násobný šampión Super Lig by mohol začať rokovať s Evertonom o jeho skoršom návrate do Goodison Parku.

Kalendárny rok 2022 sa pre Alliho skončil na úplnom dne po tom, čo na Vianoce zostal na lavičke počas remízy Besiktasu 1:1 proti Gaziantepu v Superlige.

Kedysi patril Dele medzi najväčšie nádeje Premier League a jeho pokles dokonca prekvapil legendárneho bývalého manažéra Manchestru United Sira Alexa Fergusona. "Musím priznať, že som si myslel, že Dele Alli bude špičkovým hráčom," povedal Ferguson minulý rok pre SPORTbible.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články