Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan domácu európsku derniéru nezvládol

Belasí sú aj po piatom zápase v Európskej lige bez bodu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

UEFA Europa League - skupina I, 5. kolo:

Slovan Bratislava - Young Boys Bern 1:3 (1:2)

Gól: 11. Soumah - 8. Hoarau (pen.), 18. a 63. Kubo , ŽK: Kubík, Kolčák - Vilotič. Rozhodoval: van Boekel (Hol.)

Slovan: Perniš - Čikoš, Gorosito, Kolčák, Hudák - Grendel (80. Žofčák), Štefánik - Soumah, Kubík (83. Milinkovič), Halenár - Peltier

Young Boys: Mvogo - Vilotič, von Bergen, Lecjaks, Sutter - Bertone, Steffen (71. Nuzzolo), Sanogo, Zárate (80. Hadergjonaj) - Kubo, Hoarau (67. Afum)

Slovanisti, ktorí už nemajú šancu na postup, začali zápas aktívnejšie a už v druhej minúte nebezpečne hlavičkoval Halenár, ktorého pokus len tesne minul bránu. V 8. minúte prišla poriadne studená sprcha pre Slovan, keď Gorosito zahral v pokutovom území rukou a Hoarau sa z bieleho bodu nemýlil - 0:1. O dve minúty mali „mladí chlapci“ ďalšiu veľkú príležitosť, domáci však dokázali loptu odkopnúť, Soumah ju v strede poľa vypichol Vilotičovi a zoči-voči brankárovi sa nemýlil - 1:1. Belasí sa z nerozhodného stavu dlho neradovali, v 18. minúte posunul Sutter centrovanú loptu na úplne voľného Kubu a ten zblízka prekonal Perniša - 1:2. V polovici prvého polčasu sa dostal do šance opäť Kubo, s jeho hlavičkou si Perniš poradil. Následne tempo hry upadlo, hráči sa dostávali do šancí minimálne a tak odchádzali do šatní spokojnejší hostia.

Rovnako ako prvý polčas začal aj ten druhý. Slovan po necelých dvoch minútach ohrozil bránu Bernu, Soumahov pokus len tesne minul Mvogovu svätyňu. Po desiatich minútach dostal parádnu prihrávku do pokutového územia Steffen, ktorý pálil k ľavej žrdi, Perniš ale jeho pokus vytesnil na roh. V 63. minúte sa do šestnástky predral Sutter, poslal loptu na hranicu malého vápna a nikým nestrážený Kubo zblízka rozvlnil sieť - 1:3. Zápas veľa futbalovej krásy neponúkol, domáci s výnimkou gólového zakončenia netrafili bránu, a tak si v priemernom zápase Young Boys pripísal výhru a udržal si šancu na postup do jarnej fázy.

Druhý zápas skupiny: Sparta - Neapol 0:0

Tabuľka:

1. Sparta 5 3 1 1 11:4 10

2. Neapol 5 3 1 1 8:3 10

3. YB Bern 5 3 0 2 11:7 9

4. SLOVAN 5 0 0 5 1:17 0

Hlasy po zápase:

Jozef Chovanec, tréner Slovana (zdroj RTVS): "Myslím, že výkon bol zlepšený, v zápase sme si vypracovali viac gólových šancí, asi najviac v zápasoch Európskej ligy. Inkasovali sme lacné góly. Vyrovnali sme na 1:1, ale kvalita Bernu je momentálne stále vyššia ako naša. Mrzel ma prvý inkasovaný gól, ale prvú šancu sme mali my, škoda, že sme ju nevyužili. Bern mal väčšiu kompaktnosť. My robíme triviálne chyby a je to o našej nekoncentrovanosti."

Erik Grendel, stredopoliar Slovana (zdroj RTVS): "Určite sme sklamaní, lebo zápas sa nevyvíjal tak, ako hovorí výsledok. Ak by sme trafili viackrát bránu, výsledok by bol iný. Rozhodujúci bol gól na 1:3, stratili sme kontakt so súperom a potom sa už len dohrávalo."

Dušan Perniš, brankár Slovana (zdroj RTVS): "Je to ťažké pre každého brankára, keď hneď inkasuje z penalty bez zákroku. Nezvládli sme ľahkú štandardku. V závere sme už necítili žiadnu nádej, čo sme mali ešte za stavu 1:2."

František Kubík, útočník Slovana (zdroj RTVS): "Mali sme dosť príležitostí na skórovanie. Nedarí sa nám, trápime sa v koncovke. Musíme na tom popracovať. Len ťažko sa mi hľadajú slová."

Uli Forte, tréner Young Boys Bern: "Bol to ťažký zápas. Už pred ním som hovoril, že nás nečaká žiadna prechádzka a to sa dnes potvrdilo. Museli sme sa pripraviť na iný terén, aký máme doma, ale chlapci sa s tým vyrovnali. Predsavzali sme si hrať vo vysokom pressingu. Podarilo sa nám streliť prvý gól, no potom sme Slovanu doslova darovali vyrovnávajúci zásah, ktorý súpera povzbudil a mal ďalšie dve-tri dobré príležitosti. Za stavu 2:1 už zavládla v našom mužstve pohoda. Po prestávke sme však chceli naďalej hrať aktívne, pridali sme tretí gól a potom už sme si vedenie kontrolovali. Jedenásteho decembra nás čaká súboj so Spartou. Bude to pre obe mužstvá ako finále. Naším cieľom je víťazstvo a postup."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články