Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Najhoršia jedenástka MS v Katare: Ocitol sa v nej Ronaldo a napriek triumfu aj hráč z Argentíny!

DAUHA - Po skončení futbalových majstrovstiev v Katare sa vo svete objavilo množstvo štatistík a údajov. Okrem hrdinov má Svetový pohár samozrejme aj množstvo porazených, ktorí na turnaji z osobného hľadiska zlyhali. Na základe údajov premietnutých do celkového koeficientu zostavila spoločnosť Sofascore pre britský denník Daily Mail najhoršiu jedenástku majstrovstiev sveta.
Cristiano Ronaldo v súboji s Kóreou.
Zdroj: TASR/AP - Francisco Seco
Zdieľajte:

A štatistici, ktorí pre účely najhoršej jedenástky brali do úvahy len hráčov s minimálne štyrmi turnajovými štartmi, zaradili do nej niekoľko veľmi zaujímavých mien. Najzaujímavejšie je pravdepodobne zloženie útočného dua.

Účinkuje v ňom Cristiano Ronaldo. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty strelil prvý gól na piatom svetovom šampionáte, keď premenil penaltu proti Ghane. Na Svetovom pohári však okrem rôznych urazených gest veľa iného neukázal.

Štatistika Sofascore ukázala koeficient 6,46 pre hviezdneho kanoniera, ktorý je teraz bez zmluvy. Čo - povedané slovami klasika - nie je veľa.

Spolu s Ronaldom bol vybraný aj útočník novopečených majstrov sveta Lautaro Martinez s hodnotením 6,35. Útočník Interu Miláno sa na turnaji príliš nedostal do hry a nestrelil ani jeden gól.

Tri krajiny majú v najhoršej jedenástke dvojnásobné zastúpenie. V strede poľa sú Jackson Irvine a Mathew Leckie z Austrálie. V obrane je poľská dvojica Kamil Glik a Bartosz Bereszynski. Senegal reprezentujú brankár Edouard Mendy a stopér Abdou Diallo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články