Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tragická správa z Talianska: Legendárny Siniša Mihajlovič prehral svoj životný boj

RÍM - Srbský futbalový tréner Siniša Mihajlovič zomrel v piatok v Ríme vo veku 53 rokov.
Zdroj: 43930
Zdieľajte:

Po dva a pol rokoch podľahol akútnej leukémii. Pred niekoľkými dňami sa jeho stav zhoršil a bol hospitalizovaný na klinike v Ríme. Informovala o tom agentúra APA.

Prečítajte si aj

Bojovník a srdciar Mihajlovič musí opäť do nemocnice: Reakcia organizmu na transplantáciu bola výborná, ale...

Posledným pôsobiskom srbského kouča bol taliansky klub FC Bologna, ktorý viedol do septembra tohto roka. Počas aktívnej hráčskej kariéry pôsobil prevažne v talianskej Serie A, kde hral za AS Rím, Lazio Rím či Inter Miláno. Po prechode na trénerskú stoličku viedol sedem talianskych klubov, ako aj srbský národný tím.

S Interom dosiahol na scudetto

V roku 1991 sa pričinil vo farbách Crvenej Zvezdy Belehrad o prekvapujúci triumf v Európskom pohári majstrov. S Laziom bol v roku 2000 taliansky majster, rok predtým vyhral s Rimanmi Pohári víťazov pohárov. V roku 2006 získal "scudetto" s Interom.

"Smutná správa pre srbský futbal, balkánsky región i celú Európu. Futbal stratil príliš skoro jedného z najlepších exekútorov priamych kopov v histórii. Ako hráč a neskôr tréner zanechal hlbokú stopu v histórii srbského a talianskeho futbalu," uviedol v stanovisku Srbský futbalový zväz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články