Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Uznávaný športový lekár prehovoril o MS v Katare: Najväčší problém je toto!

DOHA - Časté svalové problémy a únava aj tých kondične najlepšie pripravených hráčov. Uznávaný lekár prehovoril o najväčšom probléme na MS v Katare!
Neymar po zranení členka.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

MS v Katare sa hrajú vo veľmi netradičnom termíne uprostred rozbehnutej sezóny a tiež vo veľmi netradičnom prostredí. Mnoho hráčov sa sťažovalo na prechladnutie a chrípke podobné problémy. Dôvod? Všadeprítomná klimatizácia a horúce vonkajšie prostredie.

Športový lekár o najväčšom probléme na MS v Katare

„Hráči sú v klíme na štadióne, v autobuse a na hoteli. Prakticky 70% času trávia v klíme. Raz však aj tak musia vyjsť von. Vtedy pre nich nastáva istý druh šoku. To je podľa mňa najväčší problém," vyhlásil uznávaný športový lekár Pavol Malovič pre šport24.sk.

Počas šampionátu v Katare hráči trpia nielen príznakmi prechladnutia, ale aj častými svalovými problémami. Podľa uznávaného odborníka aj za tieto ťažkosti môže všadeprítomná klíma v kontraste s horúcim vonkajším prostredím.

Prečítajte si aj

VIDEO Tvrdá kritika nemeckej legendy: Zaobchádzanie s homosexuálmi v Katare je absolútne neprijateľné

„Keď máte veľké teplotné výkyvy najmä dôsledku klímy, striedate umelý vzduch s teplotou vonku, kde je nízka vlhkosť, tak toto striedanie strašne zle robí na svalové štruktúry. Hráči ani nemajú nejaké veľké poškodenia, ale ide o také podivné krívania, alebo že svaly ich ťahajú. Ide o čiastočne poškodenie svalových vlákien," vysvetľoval Malovič.

A to nie je všetko! Okrem spomínaných ťažkostí majú aj tí najlepšie kondične pripravení hráči najmä v záverečných úsekoch zápasov veľké fyzické problémy. Poukazuje na to aj športový lekár.

„Keď sa pozrieme na starších hráčov, darmo sú fantastickí na klubovej úrovni, ale tu to je o niečom inom. Bude to hlavne o spomínanom prostredí. Keď som sa pozrel na Busquetsa, ktorý má neuveriteľný fyzický fond, kondíciu rozdávať a ku koncov zápasu bol úplne hotový, tak som bol z toho nemilo prekvapený. Nejde len o neho, ale aj o ďalších, ako napríklad Modrič, Kovačič a tak ďalej. Veľmi ma to prekvapilo ako pôsobili vyčerpane a nevládali," dodal Malovič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články