Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ani ostrá kritika a inflácia tomu nezabránili: Naši susedia za postup do osemfinále MS dostanú štedré odmeny!

VARŠAVA - Poľský premiér Mateusz Morawiecki v utorok potvrdil finančné prémie pre futbalových reprezentantov za dosiahnutý výsledok na MS v Katare.
Futbalisti Poľska pózujú pred osemfinále s Francúzskom.
Futbalisti Poľska pózujú pred osemfinále s Francúzskom. Zdroj: TASR/AP - Natacha Pisarenko
Zdieľajte:

Poliaci postúpili zo základnej C-skupiny a následne vypadli po osemfinálovej prehre s Francúzskom (1:3). Morawiecki nekonkretizoval výšku odmien, no podľa poľských médií ide približne o 30 miliónov zlotých (približne 6,7 milióna eur).

Rozhodnutie uvoľniť z rozpočtu takúto sumu sa v Poľsku stretlo s ostrou kritikou verejnosti aj niektorých médií, ktoré pripomenuli, že k nemu došlo v čase, keď je inflácia v krajine nad úrovňou 17 percent a zároveň pri rozpočtovom deficite výrazne stúpli výdavky na obranu.

Prečítajte si aj

Riaditeľ Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Oliver Bierhoff (vľavo) a tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hans FlickV Nemecku po blamáži na MS padla prvá hlava: Niektoré naše riešenia neboli tie pravé

Hovorca vlády Piotr Mueller nedávno uviedol, že hráči nezískajú žiadne odmeny za MS a financie poputujú na rozvoj mládeže a futbalovej infraštruktúry. Poľský premiér ešte pred šampionátom povedal, že v Poľsku neexistuje šport, ktorý by bol politickejší než futbal: "V dobrom aj zlom zmysle," uviedol Morawiecki.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články