Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Porto potiahlo Šachtar do osemfinále aj napriek prehre

Šachtar Doneck sa stal ďalším osemfinalistom futbalovej Ligy majstrov.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Ukrajinský tím síce prehral na štadióne v Ľvove s Athleticom Bilbaom, no pomocnú ruku mu podalo Porto, ktoré v úvodnom zápase vyhralo v borisovskej aréne nad BATE 3:0.

Kouč Šachtaru Mircea Lucescu priznal, že hráči pristúpili k zápasu trochu laxne. Vedeli totiž, že účasť vo vyraďovačke im už nemôže uniknúť. "Po tom, ako sa hráči dozvedeli výsledok z Bieloruska, nastúpili proti Bilbau až príliš uvoľnení. Bilbao malo oveľa väčšiu motiváciu, od začiatku nás dostalo pod tlak a zvíťazilo zaslúžene," povedal rumunský kouč pre akreditované médiá.

Lucescu sa zlostil, že v závere po ruke v šestnástke neodpískal anglický rozhodca Mark Clattenburg pokutový kop. "Bol som prekvapený, že rozhodca neukázal na biely bod. Aj naši priaznivci, ktorí boli za bránkou, jasne videli, že išlo o ruku. Nechápem, načo je tam bránkový rozhodca, keď v takejto situácii nedokáže zareagovať."

Bilbao sa vďaka zisku troch bodov dostalo v tabuľke na tretie miesto pred BATE a posilnilo si šance na účasť v šestnásťfinále EL. "Ak ste na dne tabuľky, nezostáva vám nič iné, ako hrať na víťazstvo. Verím, že tri body z Ľvova budú pre nás tým správnym stimulom a že uspejeme aj v poslednom zápase skupiny," nádejal sa tréner Baskov Ernesto Valverde.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články