Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Cristiano Ronaldo napriek výhre a postupu nebol spokojný: O ďalší rekord ho pripravil exspoluhráč z Manchestru!

LUSAIL - Iba na niekoľko minút vyrovnal portugalský futbalista Cristiano Ronaldo reprezentačný rekord Eusébia v počte gólov na MS.
Cristiano Ronaldo rekord Eusébia nevyrovnal.
Cristiano Ronaldo rekord Eusébia nevyrovnal. Zdroj: TASR/AP - Aijaz Rahi
Zdieľajte:

V stretnutí základnej H-skupiny MS v Katare proti Uruguaju (2:0) pôvodne figuroval ako autor prvého gólu, no opakované zábery odhalili, že lopta sa do bránky dostala bez jeho usmernenia. Hrdinom Portugalcov sa stal exspoluhráč Ronalda z Manchestru United Bruno Fernandes, ktorý strelil oba góly a svojmu tímu nimi v predstihu zabezpečil postup do osemfinále.

Cristiano Ronaldo opúšťa hraciu plochu.
Cristiano Ronaldo opúšťa hraciu plochu. Zdroj: TASR/AP - Martin Meissner

Cristiano v 82. minúte opúšťal hraciu plochu a tak pokutový kop v nadstavenom čase tradičný portugalský exekútor už zahrávať nemohol a opäť ho zastúpil Bruno Fernandes, ktorý v závere mohol zaknihovať aj hetrik, ale trafil len do tyče bránky súpera.

Ronaldo, ktorý prepisuje rekordy a je známy tým, že mu ide o individuálne úspechy sa aj pri odchode z ihriska po záverečnom hvizde napriek triumfu svojich a istote postupu ďalej čudoval, prečo mu gól nebol priznaný a svojimi gestami to jasne dával najavo.

Prečítajte si aj

Karim Benzema na tréningu Francúzska.Fantastická správa pre obhajcov zlata: Benzema sa na MS možno opäť pripojí k Francúzsku!

Ronaldo sa do historických štatistík výrazne zapísal v úvodnom zápase turnaja, keď skóroval pri víťazstve nad Ghanou 3:2. Stal sa prvým hráčom v histórii, ktorý dal gól na piatich MS. Už dlhodobo je portugalský rekordér v reprezentačných góloch, no na zápis Eusébia zatiaľ nedosiahol. Ten strelil všetkých 9 gólov na MS 1966, ktoré boli pre neho jediné v kariére. Portugalci boli v pondelňajšom zápase v ofenzíve nebezpečnejší než Uruguaj, no práve juhoamerický tím mal najväčšiu šancu prvého polčasu. Rodrigo Bentancur však individuálnu akciu nedoviedol do gólového konca.

Zmenu nerozhodného skóre priniesla až ofenzívna snaha Portugalcov v úvode druhého polčasu. V 54. minúte odcentroval Fernandes na už bývalého spoluhráča z Manchestru United Ronalda, ktorý sa dokázal uvoľniť a zároveň aj zmariť ofsajd, pohybom zmiatol brankára Sergia Rocheta, ktorý nedosiahol na loptu. Pôvodne to vyzeralo na Ronaldov jemný teč hlavou, no zábery ukázali, že sa tak nestalo. To ešte radujúci sa portugalskí hráči nevedeli. "Oslavoval som to, akoby to bol gól Cristiana. Zdalo sa mi, že sa dotkol lopty. Môj zámer bol centrovať na neho," citovala Fernandesa agentúra AFP.

V nadstavenom čase premenil pokutový kop po tom, čo Jose Maria Gimenez zasiahol rukou loptu v šestnástke. Fernandes strela do protipohybu Rocheta definitívne upokojila Portugalcov, ktorí dosiahli vytúžený postup v najkratšom možnom čase, čím napodobnili Francúzov a Brazílčanov. "Dôležité je, že sme si dokázali zabezpečiť postup a zdolať ďalšieho silného súpera," konštatoval Fernandes. Viac než na chválu dvojgólového strelca sa tréner Fernando Santos zameral na hodnotenie výkonu celého tímu. "Je to výsledok tímovej práce. Ak tím nehrá dobre, tak nepodá dobrý výkon ani hráč. Myslím si, že v prvých dvoch zápasoch hralo naše mužstvo veľmi dobre. Podržal nás aj brankár Diego Costa. Futbal je tímový šport a nemyslím si, že by sme sa mali sústrediť na výkony jednotlivých hráčov," poznamenal Santos.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články