Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hanebná FOTO v šatni účastníka MS pobúrila Kosovo: Očakávame konkrétne kroky od FIFA!

DAUHA - Kosovský minister športu v piatok protestoval po tom, čo videl fotografie zo srbskej šatne na MS vo futbale v Katare.
Hlavný rozhodca Alíreza Faghaní ukazuje žltú kartu Strahinjovi Pavlovičovi zo Srbska za faul na Neymara.
Hlavný rozhodca Alíreza Faghaní ukazuje žltú kartu Strahinjovi Pavlovičovi zo Srbska za faul na Neymara. Zdroj: TASR/AP - Darko Vojinovic
Zdieľajte:

Hajrulla Ceku na sociálnej sieti upozornil na "hanebné obrázky zo srbskej šatne, zobrazujúce nenávistné, xenofóbne a genocídne odkazy na adresu Kosova, pričom využívajú platformu MS".

Fotografia vznikla v srbskej šatni predtým, ako Srbi prehrali s Brazíliou 0:2 vo svojom úvodnom zápase na MS. Na skrinkách dvoch hráčov visela verzia srbskej vlajky s mapou zahŕňajúcou Kosovo ako súčasť krajiny a vyrazeným sloganom "nebudeme sa vzdávať". Ceku uviedol: "Očakávame konkrétne kroky od FIFA vzhľadom na to, že Kosovo je riadnym členom FIFA a UEFA."

Prečítajte si aj

Hráči Saudskej Arábie, gólová radosť.Historická výhra vyvážená zlatom! Pozrite, čo dá saudský princ po MS v Katare hráčom Arábie

Kosovo sa stalo členom FIFA a UEFA v roku 2016. Kosovská futbalová federácia (FFK) oznámila, že podala sťažnosť na FIFA proti agresívnemu postupu Srbska. "Takýto šovinistický čin nemá miesto na športových podujatiach a ešte menej tam, kde sa koná najväčšie svetové futbalové podujatie," uviedlo vedenie FFK na svojej webovej stránke.

"Je neakceptovateľné, aby tento akt prešiel v tichosti a my naliehavo požadujeme, aby FIFA prísne uplatňovala svoje pravidlá a potrestala Srbskú futbalovú federáciu za tento agresívny čin, ktorý je v rozpore s hodnotami, ktoré propaguje futbal," dodala FFK.

Kosovo ako bývalá juhoslovanská provincia s albánskou väčšinou vyhlásila v roku 2008 nezávislosť od Srbska, ktorú Belehrad odmieta uznať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články