Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čaká nas repríza minuloročného finále: Osemfinálové súboje Ligy majstrov prinesú poriadne šlágre!

NYON - Obhajca trofeje Real Madrid sa v osemfinále futbalovej Ligy majstrov stretne v repríze finále uplynulého ročníka s FC Liverpool.
Zdroj: 18567
Zdieľajte:

Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone. Šlágrom bude dvojzápas medzi Bayernom Mníchov a Parížom St. Germain. Neapol so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom zabojuje o postup proti Eintrachtu Frankfurt a Inter MIláno s Milanom Škriniarom proti FC Porto.

Real v minulej sezóne vyhral vo finále najprestížnejšej klubovej súťaže nad Liverpoolom 1:0. Jediný gól duelu na parížskom Stade de France dosiahol vtedy Vinicus Junior. Paríž St. Germain bude chcieť Bayernu odplatiť finálovú prehru v Lige majstrov z roku 2020 v Lisabone. Stretli sa vo vzájomných dueloch aj v sezóne 2020/2021, vo štvrťfinálovom dvojzápase vtedy uspeli Parížania.

Víťazi základných skupín boli medzi nasadenými tímami a mužstvá, ktoré sa umiestnili na druhej priečke, figurovali ako nenasadené. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny, ani súperi z rovnakej základnej skupiny. Úvodné stretnutia osemfinále odohrajú 14. a 15., resp. 21. a 22. februára, odvety sú na programe 7., 8., 14. a 15. marca. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Prečítajte si aj

Futbalisti dávajú od seba hráča Manchestru United Cristiana Ronalda a hráča Aston Villy Tyrone Mingsa.VIDEO Cristiano Ronaldo viac fauluje, ako strieľa: Predviedol aj zápasnícky chmat, pozrite, ako zložil Mingsa

Finále je ma programe v sobotu 10. júna 2023 na Atatürkovom štadióne v Istanbule. Vo vyraďovačke už neplatí pravidlo zvýhodnených gólov z ihrísk súperov. Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov bude hrať predĺženie 2x15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, bude nasledovať rozstrel z 11 m. Tento ročník je už 68. v elitnej európskej súťaži, resp. 31., odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov.

dvojice osemfinále Ligy majstrov 2022/2023:
RB Lipsko - Manchester City
FC Bruggy - Benfica Lisabon
FC Liverpool - Real Madrid
AC Miláno - Tottenham Hotspur
Eintracht Frankfurt - SSC Neapol
Borussia Dortmund - Chelsea Londýn
Inter Miláno - FC Porto
Paríž St. Germain - Bayern Mníchov

kalendár LM 2022/23:
14., 15./21., 22. februára 2023: prvé zápasy osemfinále
7., 8./14., 15. marca: odvety osemfinále
17. marca: žreb štvrťfinále, semifinále
11./12. apríla: prvé zápasy štvrťfinále
18./19. apríla: odvety štvrťfinále
9./10. mája: prvé zápasy semifinále
16./17. mája: odvety semifinále
10. júna: finále (Atatürk Olympic Stadium, Istanbul)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články