Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Historicky najlepší reprezentačný strelec sa na MS v Katare nedostal: Tréner uprednostnil zranených hráčov!

MÉXICO - Javier "Chicharito" Hernández nebude hrať za Mexiko na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta vo futbale v Katare. Tridsaťštyriročný útočník sa nezmestil ani do predbežnej nominácie svojej krajiny.
Zdroj: 43515
Zdieľajte:

Hernández hral na troch svetových šampionátoch, v 109 reprezentačných dueloch dal 52 gólov a je najlepší strelec histórie mexického národného tímu. V súčasnosti hráč Los Angeles Galaxy však nefiguroval v mexickom drese od prípravného zápasu v roku 2019.

Tréner Gerardo Martino pred ním uprednostnil momentálne zranených útočníkov Raúla Jimenéza a Jesúsa Coronu. Obaja sú medzi 31 hráčmi v predbežnom kádri, ktorý sa pred MS zredukuje na 26 mien. Podľa mexických médií môžu byť za nenominovaním Hernándeza aj disciplinárne problémy.

Prečítajte si aj

VIDEO Fanúšikovia si prídu na svoje: Žreb určil osemfinálové súboje Slovnaft Cupu

Jiménez má problémy so slabinami a v prebiehajúcej sezóne odohral za Wolverhampton len štyri zápasy a strelil jeden gól. Naposledy nastúpil koncom augusta a je otázne, či sa dostane do formy pred štartom MS. Corona si v auguste roztrhol väzy v ľavom členku a za Sevillu odohral v sezóne len jeden zápas. Chicharito oproti nim žiari a v tejto sezóne MLS dal v 34 zápasoch 18 gólov a pridal tri asistencie.

Mexiko otvorí súboje v C-skupine 22. novembra s Poľskom, potom ho čakajú ešte Argentína a Saudská Arábia.

predbežná nominácia:

brankári: Guillermo Ochoa (América), Alfredo Talavera (Juárez), Rodolfo Cota (Leon)

obrancovia: Jesus Angulo (Tigres), Jorge Sanchez (Ajax), Nestor Araujo (América), Hector Moreno, Cesar Montes a Jesus Gallardo (všetci Monterrey), Gerardo Arteaga (Genk), Kevin Alvarez (Pachuca), Johan Vazquez (Cremonese)

stredopoliari: Andras Guardado (Real Betis), Edson Alvarez (Ajax), Erick Gutierrez (PSV Eindhoven), Hector Herrera (Houston Dynamo), Roberto Alvarado (Chivas), Luis Chavez (Pachuca), Uriel Antuna (Cruz Azul), Diego Lainez (Bragal), Orbelin Pineda (AEK Atény), Carlos Rodriguez, (Cruz Azul), Luis Romo (Monterrey), Erick Sanchez (Pachuca)

útočníci: Hirving Lozano (Neapol), Alexis Vega (Chivas), Rogelio Funes Mori (Monterrey), Henry Martín (America), Santiago Gimenez (Feyenoord), Jesus Corona (Sevilla), Raul Jimenez (Wolves)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články