Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Parádny gól: Slovák v EKL naštartoval český tím k obratu s francúzskym favoritom

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Michal Tomič skóroval pri triumfe českého tímu 1. FC Slovácko vo štvrtkovom stretnutí D-skupiny Európskej konferenčnej ligy (EKL) na trávniku OGC Nice 2:1.
Zdroj: 43421
Zdieľajte:

Podľa trénera hostí Martina Svědíka bolo jeho mužstvo kompaktnejšie a aj vďaka tomu uspelo vo Francúzsku, kde sa hralo pred prázdnymi tribúnami.

Slovácko rozhodlo o svojom prvom víťazstve pri premiére v niektorej zo skupinových fáz európskych súťaží v 87. minúte duelu. Domáci Jean-Clair Todibo dostal po faule na prenikajúceho Michala Kadleca červenú kartu a Petr Reinberk z priameho kopu prekonal dánskeho brankára Kaspera Schmeichela.

"V prvom polčase sme podali najhorší výkon zo všetkých zápasov Konferenčnej ligy a nadviazali sme tak na nedeľné ligové stretnutie s Bohemiansom. Strácali sme jednoduché lopty, v obrannej fáze sme sa zle posúvali. V polčase sme reagovali striedaním a zmenou rozostavenia. Hru sme postupne vystupňovali a nakoniec sme boli lepší," povedal pre oficiálnu stránku klubu tréner Svědík.

Zápas sa hral bez divákov pre násilné strety medzi priaznivcami počas domáceho zápasu Nice proti 1. FC Kolín. Slovácko sa napriek tomu neposunulo z dna tabuľky, keď nazbieralo štyri body rovnako ako nemecký Kolín, ktorý prehral v Belehrade s Partizanom 0:2. Slovák Ondrej Duda nenastúpil za hostí a ostal na lavičke náhradníkov. Nice získalo o bod viac, Partizan vedie "déčko" s trojbodovým náskokom.

Prečítajte si aj

Vybuchne slovenská prestupová megabomba? Lobotka v hľadáčiku dvojice anglických gigantov!

Futbalisti Slavie Praha neuspeli na ihrisku rumunského tímu CFR Kluž 0:2 a skomplikovali si situáciu v G-skupine. Český tím tak neodčinil domácu prehru proti rovnakému súperovi spred týždňa (0:1). Trénera Jindřicha Trpišovského trápilo, že tím nevyužil tlak, ktorý vyplýval z aktívneho výkonu. "Mali sme tam veľa dobrých vecí, tlak do vápna, veľa centrov zo strán. Musíme v prvom rade zlepšiť výkony a produktivitu v ofenzíve. Nie sme v dobrej pozícii, po štyroch kolách máme štyri body, čakali sme oveľa viac. Musíme s tým niečo urobiť, prehrať tri zápasy v rade je trestuhodné." Slavii patrí v tabuľke tretie miesto o skóre pred kosovským FC Ballkani, ktorý prehral so Sivasporom 1:2. Turecký tím sa tak dostal na čelo G-skupiny pred Kluž, oba tímy majú po sedem bodov. "V ďalšom kole cestujeme na zápas v Ballkani, ten musíme zvládnuť za tri body a udržať sa v hre o postup. To isté musíme zopakovať aj doma so Sivassporom,“ skonštatoval Trpišovský pre klubovú stránku.

Hráči španielskeho FC Villarreal si zabezpečili účasť v play off. V C-skupine uspeli na štadióne Austrie Viedeň 1:0 gólom striedajúceho Nicolasa Jacksona tri minúty pred koncom riadneho hracieho času a na čele tabuľky majú plný počet 12 bodov. Lech Poznaň remizoval na ihrisku izraelského tímu Hapoel Beer Ševa 1:1 a udržal sa na druhom mieste v "céčku". Slovenský obranca Ľubomír Šatka nenastúpil za hostí a zostal sedieť na lavičke.

Stopercentný je aj anglický West Ham United v "béčku", po domácom víťazstve nad Anderlechtom Brusel 2:1 sa môže tešiť na jarné boje. Postup do vyraďovacej časti si zabezpečil Istanbul Basaksehir v A-skupine po triumfe nad RFS Riga 3:0. Turecký zástupca je na čele s trojbodovým náskokom pred Fiorentinou, ktorá vyhrala nad Heart of Midlothian 5:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články