Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Di Natale prepísal históriu

Di Natale strelil 200. gól v talianskej Serii A.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Taliansky futbalový útočník Antonio di Natale strelil jubilejný 200. gól v Serii A. Stal sa iba siedmym hráčom, ktorý pokoril túto hranicu. Tridsaťsedemročný bývalý reprezentant v nedeľu prispel k remíze 1:1 s Chievom Verona, keď halfvolejom z 12 metrov tesne pred koncom prvého polčasu prekonal brankára hostí.

Di Natale strelil 182 gólov v drese Udinese, kde prišiel v roku 2004, 18 vsietil za Empoli. V klube 200-gólových sa pridal k Silviovi Piolovi, Francescovi Tottimu, Gunnarovi Nordahlovi, Giuseppemu Meazzovi, Josemu Altafinimu a Robertovi Baggiovi. V rokoch 2010 a 2011 sa stal topkanonierom najvyššej talianskej súťaže. Za "squadru azzurru" odohral 42 duelov, hral na MS 2010 v JAR i na EURO 2008 a 2012.

"Chcel by sa som sa poďakovať všetkým spoluhráčom a trénerom, s ktorými som mal možnosť za tie roky pracovať. Pred začiatkom sezóny som vážne uvažoval o tom, že zavesím kopačky na klinec, no nakoniec som si to rozmyslel a zatiaľ mi to sype. Uvidíme, čo bude ďalej, ešte mám šesť mesiacov na to, aby som sa rozhodol," sprostredkovala agentúra AP slová di Nataleho, ktoré odzneli v rozhovore pre Sky Sport Italia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články