Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Také ľahké to nebude: Ktoré hviezdy budú musieť opustiť Barcelonu?

BARCELONA - Španielskemu futbalovému klubu FC Barcelona bude trvať minimálne ďalšie dve sezóny, kým zníži svoje platové zaťaženie na udržateľnú úroveň.
Zdroj: 42907
Zdieľajte:

Katalánci si musia počkať, kým z ich kádra odídu niektorí z najskúsenejších hráčov a potom môžu stabilizovať financie, uviedol viceprezident klubu pre ekonomickú oblasť Eduard Romeu.

Španielsky klub sa v minulosti dokázal dostať z veľkého platového zaťaženia, keď z mužstva odišli hráči ako Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann či Philippe Coutinho. V aktuálnej sezóne však do tímu prišli Robert Lewandowski, Raphinha či Jules Koundé, ktorí prehĺbili platovú záťaž z 518 na 656 miliónov eur.

Prečítajte si aj

Lionel Messi sa 1. júla 2023 stane hráčom FC Barcelona

Piqué, Busquets aj Alba

Romeu potvrdil, že uplynutím niektorých kontraktov dokážu zaťaženie znížiť. Podľa neho ide o zmluvy Gerarda Piquého, Sergia Busquetsa a Jordiho Albu. Busquets údajne odíde na konci sezóny do americkej MLS. Piqué a Alba majú aktívny kontrakt do roku 2024, pripomenula agentúra AP.

Barcelona plánuje svoje platové zaťaženie okresať na sumu 500 miliónov eur, pričom 420 vyčlení pre prvé mužstvo a zvyšných 80 rozdelí medzi rezervný a mládežnícky tím. Katalánskemu klubu sa podarilo skončiť uplynulú sezónu v plusových číslach (98 mil.), avšak až po predaji 25% televíznych práv na La Ligu na 25 rokov. Romeu uviedol, že na sezónu 2022/23 má Barcelona rozpočtované príjmy vo výške 1,4 miliardy eur a plánovaný zisk po zdanení 275 miliónov eur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články