Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola na adresu nezastaviteľného Haalanda: Vo svojom veku nemá žiadnu konkurenciu!

MANCHESTER - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola si myslí, že 22-ročný kanonier Erling Haaland nemá vo svojom veku konkurenciu. Podľa španielskeho kouča o tom svedčia štatistiky. Úradujúceho anglického šampióna po nedeľnej ligovej výhre 6:3 v mestskom derby nad United čaká v stredu v skupine Ligy majstrov FC Kodaň. Guardiola považuje za hlavné, aby jeho zverenci dánsky celok nepodcenili.
Zdroj: 43336
Zdieľajte:

Haaland načal angažmán v Manchestri, kam prestúpil po konci minulej sezóny, impozantným spôsobom. V 11 súťažných zápasoch nastrieľal 17 gólov a na ďalšie tri nahral. V Premier League mu na tri hetriky, ktoré zaznamenal v posledných troch domácich zápasoch, stačilo iba osem duelov, čo sa pred ním nikomu nepodarilo. Druhý Michael Owen na to potreboval 48 stretnutí.

Po jasnom triumfe v derby bude hráča upozorňovať, aby obhajcu dánskeho titulu nepodcenili. "Po zápase s United je to naša hlavná téma. Hráčom poviem, aby si dali pozor. Viem presne, čoho je Kodaň schopná. V útoku hrá odvážne," uviedol 51-ročný bývalý hráč a tréner Barcelony.

Citizens vstúpili do hlavnej fázy Ligy majstrov výhrami 4:0 v Seville a 2:1 nad Dortmundom. Celok z dánskej metropoly naopak v Dortmunde prehral 0:3 a doma remizoval s andalúzskym mužstvom bez gólov.

"Uvedomujem si, že dánski novinári a fanúšikovia očakávajú naše víťazstvo, nie som ale tento typ trénera. Kodaň úplne rešpektujem. V minulej sezóne vyhrali ligu a niekedy sa stane, že v tej ďalšej sa vám toľko nedarí. Včera aj dnes ráno som sa na nich pozeral. Nepozerám na tabuľku, ale na to, aký je to tím. K Lige majstrov mám veľký rešpekt a nie inak tomu bude aj zajtra," konštatoval Guardiola.

 
 
Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články