Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ten Hag o nenasadení Ronalda aj trpkom debakli pre United: Výkon City s tým nemá nič spoločné!

MANCHESTER - Futbalové derby v Manchestri prinieslo deväť gólov, dva hetriky a pozoruhodný zápis pre Erlinga Haalanda. Jeho City zdolalo United 6:3 a nórsky kanonier skóroval trikrát - ako prvý v histórii súťaže to dokázal v troch domácich ligových stretnutiach v rade.
Zdroj: 43341
Zdieľajte:

K víťazstvu prispel výrazne aj Phil Foden, ktorý si taktiež pripísal trojgólový zápis a prispel k ďalšiemu plnému bodovému zisku pre svoj tím. "Citizens" sú po ôsmich zápasoch tohto ročníka jediným tímom bez prehry a v tabuľke sú na druhom mieste. O bod za vedúcim Arsenalom.

Foden otvoril skóre už v ôsmej minúte, keď premenil z prvej prihrávku od Bernarda Silvu. O necelú polhodinu neskôr začal úradovať Haaland – jeho hlavičku pri rohovom kope Kevina De Bruyneho sa snažil vykopnúť z bránkovej čiary Tyrell Malacia, no lopta už bola za čiarou. Rovnaká dvojica sa predstavila o tri minúty neskôr, keď obrana hostí nechala Belgičanovi priestor na center do malého vápna, ktorý už Haaland dokázal umiestniť do siete. Ešte pred polčasom našiel výstavným pasom, križujúcim šestnástku, Fodena. A ten z bezprostrednej blízkosti nezaváhal.

Rozbehnuté City dokázal ako prvý pribrzdiť Antony – desať minút po prestávke prekvapil z diaľky Edersona. Už o chvíľu bol však opäť pri chuti Haaland, keď "zopakoval" úvodný gól v spolupráci so Sergiom Gomezom. Foden zakončil svoj hetrik osamotený pred Davidom de Geom. Obrana United márne reklamovala ofsajd, nepotvrdil ho ani systém VAR. Prehru domácich zmiernil dvomi gólmi striedajúci Anthony Martial – najprv dorazil do brány pokus Freda a v nadstavenom čase premenil pokutový kop.

Vždy útočíme

"Sami vidíte naše prihrávky, vždy ideme dopredu a útočíme. To je dôvod, prečo milujem tento tím. Je úžasný a nemám k tomu viac čo povedať," uviedol nadšený Haaland podľa AFP. Podľa trénera Pepa Guardiolu potvrdzuje mladý útočník svoju úroveň v každej súťaži. "Dokázal to v Nórsku, Rakúsku aj Nemecku, to je fakt. Prišiel sem a uvedomil si, že jeho spoluhráči behajú ako zvieratá. A potom veľmi rýchlo pochopil, že musí byť taký istý. Ku gólom mu samozrejme pomáhajú aj ďalší kvalitní hráči," nešetril chválou španielsky kormidelník.

Prečítajte si aj

FC Chelsea blízko získaniu novej hviezdnej posily: Dohoda s hráčom na svete!

Ten Hag nešetril kritikou

Jeho náprotivok Erik ten Hag nevidel za výsledkom kvalitu súpera, ale nedostatky svojho mužstva. "Prekvapilo ma to, nemali sme navrch, chýbala istota na lopte a boli aj príležitosti, no zľakli sme sa ich. Všetka česť City, ale ich výkon s tým nemá nič spoločné. To my sme nehrali dobre, bez odhodlania na individuálnej aj tímovej úrovni," nešetril kritikou holandský kouč.

Do United prišiel po nevydarenej minulej sezóne, keď si tím nezaistil miestenku v Lige majstrov, priviedol niekoľko posíl a urobil zmeny v kádri. V rámci nich nenastupuje pravidelne hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý nehral ani v nedeľu a De Geovi robí v rámci tímu konkurenciu Slovák Martin Dúbravka. Pod jeho vedením má United štyri výhry a v tabuľke figuruje na šiestom mieste, deväť bodov za Arsenalom, voči ktorému má zápas k dobru.

Prečo nenasadil Ronalda?

"Prehrávali sme po polčase 0:4, Cristiana som nenasadil kvôli rešpektu k nemu a k jeho veľkej kariére. Ďalšou vecou bolo, že sme mohli nasadiť Anthonyho Martiala, ktorý (po zranení) potrebuje minúty," uviedol Ten Hag na tlačovej konferencii k otázke nenasadenia Ronalda.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články