Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hapal spomína na drsný koniec v slovenskej reprezentácii: Odvolali ma po telefóne, keď som ležal v horúčkach!

BRATISLAVA - Dobre vie, že odvolanie z pozície kouča patrí k práci futbalového trénera. Koniec pri slovenskej reprezentácii však aj po niekoľkých mesiacoch Pavla Hapala stále bolí. S tímom postúpil do finále baráže o EURO 2021, ale následné zlé výsledky v Lige národov ho stáli miesto. Rozchod so slovenskou reprezentáciou bol veľmi drsný.
Zdroj: 36742
Zdieľajte:

K odvolaniu kouča došlo po porážke s Izraelom, v zápase, na ktorom ani sám Hapal nebol. „Ultimátum žiadne nebolo. V Lige národov nám to vtedy nešlo. Malo to ale objektívne príčiny, rolu hral covid, vzhľadom na dôležitosť zápasov sme niekedy museli hráča šetriť. Mal som pre všetko adekvátne vysvetlenie, len musí byť druhá strana, ktorá vás počúva. To sa nestalo," opisuje nepríjemné chvíle český kouč.

„Odvolaný som bol po telefóne vo chvíli, keď som ležal v horúčkach na svojej chalupe, kedy som nechcel ohroziť ani svoju rodinu, aby som niekoho nenakazil," spomína na situáciu, keď dostal pri slovenskej reprezentácii padáka. „Potom sa už len človek musí dohodnúť na ukončenie zmluvy," pokračuje český kouč.

Koniec angažmán ho bolel, cítil horkosť. „Tú ale cítite pri každom odvolaní, keď robíte prácu na sto percent, dávate tomu maximum. Ale ste hodnotený od výsledkov. Tie tam neboli," priznáva. „V tejto situácii som bol veľmi sklamaný, pretože sme postúpili do finále baráže o postup na majstrovstvách Európy. Tú nakoniec Slováci vyhrali a postúpili. A ja som už pri tom nebol," dodáva.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články