Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Československá futbalová reprezentácia 2014

Top
V roku 1976 dobyli Európu a dvakrát skončili tretí. V Čile a Taliansku takmer vyhrali Majstrovstvá sveta. V roku 1993 však nastal koniec, Československo sa rozpadlo. Ako by vyzeral federálný výber dnes?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár

Priestor medzi tromi žrďami československého výberu by hájil Petr Čech. Súčasný brankár londýnskej Chelsea síce pred sezónou prišiel o miesto brankárskej jednotky, v reprezentácii by ňou však bol. Na lavičke by mu kryl chrbát plzenský Kozáčik.

Obrana

Vybrať štvoricu, ktorá by dokázala vytvoriť kompaktnú obranu. S tým by tréner československého výberu nemal mať príliš ťažkú hlavu. Ako strední obrancovia by figurovali Martin Škrtel s Michalom Kadlecom a na krajoch Peter Pekarík s Davidom Limberským. Škrtel by svojimi skúsenosťami z Petrohradu a Liverpoolu, kde hrá už ôsmu sezónu, dokázal riadiť obranu. Kadlec, ktorý hrá v Turecku za Fenerbahçe svojimi výkonmi v českom drese dokazuje, že by po boku Škrtela nebol len do počtu. Pekarík hrajúci vo výbornej forme by určite v československom výbere nemohol chýbať. Limberský, ktorý je momentálne zranený a pravdepodobne už v jesennej časti ligy nebude hrať, by na ľavom kraji nemal konkurenciu.

Záloha

Traja Česi a dvaja Slováci, tak by vyzerala záloha československej futbalovej reprezentácie. Defenzívnymi štítmi by boli Vladimír Darida, ktorý pravidelne hrá za Freiburg a Juraj Kucka, ktorý má svoje miesto nielen vo výbere trénera Kozáka, ale aj v Janove. Útočnejšiu trojicu by tvorili Krejčí, Rosický a Hamšík. Krejčí je mladý krajný záložník, z ktorého by sa mal časom stať ťahúň reprezentácie a je len otázkou času, kedy ho zo Sparty vykúpi nejaký zahraničný klub. Rosický a Hamšík by so svojimi skúsenosťami z anglické a talianskej ligy boli kľúčovými hráčmi útočnej hry. Kvalitnú prihrávku a presné zakončenie majú v repertoári obaja.

Útok

Strelec, zakončovateľ, proste ten, kto by mal dať gól, aj tak by sa dal nazvať David Lafata. Útočník Sparty hrá od začiatku sezóny v nevídanej forme. Nielen, že prekonáva súperových brankárov, dokáže aj kvalitne prihrať a hrať pre tím. Vo výbere by nemal chýbať.

Opäť "Na Belehrad"?

Rok 1976 bol rozprávkový, československá futbalová reprezentácia dobyla Európu. Tím zložený z Iva Viktora, Antonína Panenku, Karola Dobiáša či Ladislava Jurkemika dokázal v legendárnom a pamätnom penaltovom rozstrele získať titul pre Majstra Európy. Bol by toho schopný aj tento výber? O tom si (zatiaľ) môžeme nechať len zdať...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články