Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Amatérsky tím sa senzačne dostal do 16-finále Ruského pohára: Pre mobilizáciu možno nenastúpi!

MOSKVA - Namiesto životného zápasu boj na fronte?
Zdroj: 43273
Zdieľajte:

Tím StavropolAgroSoyuz ako prvý amatérsky klub v ruskej futbalovej histórii postúpil do 16-finále pohára. Má pred sebou životný zápas, súboj o postup do osemfinále. Reálne však hrozí, že do neho nebude môcť nastúpiť. Dôvod? Mobilizácia, ktorú pred pár dňami vyhlásil prezident Vladimir Putin.

Zázrak Ruského pohára pre mobilizáciu možno nebude môcť odohrať svoj životný súboj

Hráči tímu StavropolAgroSoyuz by mali 4. októbra nastúpiť proti Nefkehkimiku a zabojovať o postup do osemfinále Ruského pohára. Namiesto prípravy ale riešia úplne iné starosti. Šiesti z nich sa dostali na mobilizačné zoznamy a podľa všetkého budú musieť ísť bojovať na ukrajinský front.

Prečítajte si aj

VIDEO Tak toto tu ešte nebolo! Derby ôsmej ligy v priamom prenose aj s fanzónou a predzápasovým štúdiom

Kuriéry, taxikári, skladníci či tréneri, aj tak vyzerajú profesie hráčov senzácie aktuálnej edície Ruského pohára. „Naši chlapci sa dostali do zoznamov na mobilizáciu a teraz nie je jasné, ako sa všetko skončí. Pravdepodobnosť, že budú povolaní, je vysoká,“ vyjadril obavy tréner tímu Kirill Eidelnant pre ruský Sport-Express.

„Chlapci mi volajú, robia si starosti. Vynaložili sme veľa úsilia, aby sme sa dostali tak ďaleko. Bola by škoda, keby sme nemohli zápas odohrať,“ dodal ustarostený kouč. V prípade, že by mu šiesti hráči odišli bojovať na front, nezostalo by mu ani dostatok hráčov na poskladanie základnej jedenástky. Verí, že klubu pomôže ruský zväz, ale v tejto situácii si nikto nemôže byť ničím istý...

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, Sport-Express

Diskusia

Podobné články