Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Messi venoval rekord aj Vilanovovi

Argentínsky futbalista Lionel Messi z FC Barcelona sa v sobotu stal najlepším strelcom v dejinách španielskej ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vďaka hetriku do siete FC Sevilla prekonal doterajší rekord Telma Zarru. Messi sa v domácom zápase na Nou Campe s FC Sevilla (5:1) strelecky presadil v 21., 72. a 78. minúte a na konte tak má rekordných 253 gólov v La Lige.

Bývalý kanonier Athletica Bilbao Zarra vytvoril rekord (251 gólov) v roku 1955. Potreboval na to 277 zápasov a 15 sezón v baskickom klube. Kapitán argentínskej reprezentácie na prekonanie šesť dekád starého maxima potreboval 289 duelov. Dvadsaťsedemročný Messi už vyrovnal aj rekord v počte gólov v Lige majstrov, resp. Európskom pohári majstrov. Ten držal bývalý útočník Realu Madrid a Schalke 04 Raul Gonzalez, ktorý zaznamenal 71 gólov.

Štvornásobný najlepší hráč sveta strelil v drese "Barcy" vo všetkých súťažiach už 365 gólov. Po zápase sa na sociálnej sieti poďakoval všetkým, ktorí ho podporovali počas kariéry. V odkaze na bývalého kouča Kataláncov Tita Vilanovu venoval rekord "aj tým, ktorí už nie sú medzi nami". Prvý gól v Primera Division dosiahol argentínsky vicemajster sveta proti Albacete vo veku 17 rokov v máji 2005. "Keď som strelil ten gól, ani som si nevedel predstaviť, že prekonám vôbec nejaké rekordy, a nie práve ten legendárneho Telma Zarru. Mohlo sa mi to podariť len preto, lebo som mal úplnú podporu od mnohých ľudí tu v Barcelone. Preto ho chcem venovať im všetkým, ako aj ľuďom, ktorí už nie sú medzi nami. Ďakujem, že ste ma podporovali, na to nikdy nezabudnem," napísal na facebooku.

"Všetci sme šťastní, samozrejme aj kvôli Leovi, že ho tu máme. Aj on je šťastný, že môže hrať v Barcelone. Ak je šťastný Messi, je šťastná aj Barca," povedal na adresu spoluhráča Xavi.

"Nikdy som si nemyslel, že niekto môže prekonať Zarru, ktorý hral v časoch, keď hralo viac útočníkov ako obrancov. Messi je mimo akýchkoľvek porovnávaní. Je to ten hráč, aký sa už nenarodí. Sme šťastní, že ho tu máme, užívame si ho a uvidíme, kam až tento rekord dotiahne," uviedol po zápase tréner Barcelony Luis Enrique.

Najlepší strelci španielskej futbalovej ligy:

253 gólov - Lionel Messi (FC Barcelona), 289 zápasov

251 - Telmo Zarra (Athletic Bilbao), 277

234 - Hugo Sanchez (Atletico Madrid, Real Madrid, Rayo Vallecano), 347

228 - Raul Gonzalez (Real Madrid), 550

227 - Alfredo di Stefano (Real Madrid, Espanyol Barcelona), 329

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články