Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tragická správa rozplakala spoluhráčov a šokovala Švajčiarsko: Mladý futbalista prehral boj so zákernou chorobou

BAZILEJ - Bývalý stredný obranca a rodák zo švajčiarskeho Bazileja Nicolas Schindelholz zomrel vo veku 34 rokov.
Zdroj: 13787
Zdieľajte:

Už bývalý futbalista, ktorý pôsobil vo švajčiarsom FC Thun a neskôr FC Aarau prehral boj so zákernou rakovinou pľúc a oznámenie tragickej správy o úmrtí bývalého spoluhráča rozplakalo futbalistov po pohárovom súboji proti Bazileju. V ňom druholigový Aarau prehral s favoritom až po dráme v predĺžení 1:3.

Krutú diagnózu sa Schindelholz dozvedel už v roku 2020 a následne v ďalšom roku ukončil aktívnu futbalovú kariéru. Po mladom exfutbalistovi zostala manželka a štyri deti, klub prejavil úprimnú sústrať a poprial rodine veľa síl.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Trojnásobná zlomenina na tvári: Vlastný spoluhráč ho na operačný stôl poslal po pár minútach!

"Náš bývalý stredný obranca Nicolas Schindelholz zomrel na rakovinu vo veku iba 34 rokov. FC Aarau vyjadruje úprimnú sústrasť príbuzným a želá im veľa síl v tomto ťažkom období," uviedol švajčiarsky klub na sociálnej sieti.

"Všetci v FC Aarau sme veľmi smutní a naše myšlienky sú s rodinou Nicolasa Schindelholza. Úprimnú sústrasť jeho rodine a štyrom deťom," dodal prezident FC Aarau Philipp Bonorand.

Smútia aj Bazilej a Servette

Sústrasť prejavil aj jeho bývalý klub a pohárový premožiteľ Aarau - FC Bazilej. "FC Bazilej smúti nad stratou Nicolasa Schindelholza. Náš bývalý kapitán do 21 rokov zomrel na rakovinu vo veku iba 34 rokov," uviedol na sociálnej sieti.

Ďalší švajčiarsky klub Servette FC ocenil Schindelholza slovami: "Servette FC cíti bolesť celého švajčiarskeho futbalu a vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a blízkym Nicolasa Schindelholza. Nech odpočíva v pokoji."

Prečítajte si aj

Bude rivalom Ronalda: Tréner Erik ten Hag sa rozhodol pre januárovú posilu

Ďalšie sústrasti a prejavenie úcty prišlo pochopiteľne aj z radov fanúšikov, ktorí tiež želajú rodine veľa síl v krutom období.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, FC Aarau

Diskusia

Podobné články