Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Goffov odkaz Slovanu: Odvahu pozrieť sa pravde do očí! Model s predraženými legionármi sa neosvedčil

BRATISLAVA - Goffa posiela Slovanu úprimný odkaz.
Zdroj: 43222
Zdieľajte:

ŠK Slovan Bratislava po dvojzápase proti Žalgirisu Vilnius a Pjuniku Jerevan získal jediný bod. Pritom podľa papierových predpokladov mal spoločne so švajčiarskym Bazilejom atakovať prvé dve postupové pozície. Realita je však niekde inde.

V Jerevane prehrali zverenci trénera Vladimíra Weissa st. 0:2. Kouč vyhlásil, že išlo o najhorší výkon sezóny a bude musieť vyvodiť dôsledky. Každopádne, na hru belasých sa pozeralo len veľmi ťažko. Bez snahy, bez nápadu, bez bojovnosti,...

Model s predraženými legionármi sa neosvedčil

Bývalý futbalový tréner a televízny anatytik Vladimír Goffa vidí problém v predražených legionároch. Tí si držia svoje teplučké miestečká, ale pretrhnúť sa rozhodne nejdú...

„Netreba si nahovárať, že legionári Slovana sú kvalitní. Nie sú. Poháre im nastavili zrkadlo. V ostatných kluboch sú cudzinci ďaleko, ďaleko lepší. Ale niekto ich vybral a chcel, mal by za to niesť zodpovednosť," vyhlásil Goffa pre šport.sk.

„Určite si ich skauti či vedenie vytypovali a priviedli s najlepším vedomím a svedomím. No ukazuje sa, že každej posile niečo chýba. Jednému motivácia, druhému disciplína, tretiemu kvalita, štvrtému bojovnosť a piatemu všetko. Verím, že v Slovane nájde niekto odvahu pozrieť sa pravde do očí a pochopiť, že model s preplatenými legionármi sa neosvedčil," dodáva Goffa.

Prečítajte si aj

Futbalový sviatok v Bratislave: Dvaja účastníci MS 2022 si to rozdajú na národnom futbalovom štadióne!

Namiesto drahých legionárov radšej budovať odchovancov

Legionári dostávajú v Slovane veľké peniaze, ale výkonmi tieto podmienky nesplácajú. Upozorňuje na to aj Goffa. Podľa jeho názoru chýba legionárom belasých väčšia ambicióznosť a vidieť to najmä v pohárovej Európe, kde je väčšia kvalita súperov.

„Mužstvo sa v európskych pohároch neodmeňuje Kmotríkovcom za skvelé podmienky, ktoré mu vytvárajú. Hráči by mali po ihrisku lietať, nie presúvať sa ako pri túre na Chopok. Akoby legionárom vyhovovalo, že sú veľké ryby v malom rybníku (Fortuna liga). Nemajú ambície či kvalitu presadiť sa aj vo veľkom rybníku (Konferenčná liga).“

Podľa názoru futbalového odborníka by Slovanu Bratislava prospel koncept napredovania vo vlastnej akadémii, výchove vlastných odchovancov a postupnom zabudovaní ich do kádra "áčka". Namiesto angažovania drahých legionárov, ktorí aj tak výkonmi nepresviedčajú.

„V základnej zostave chýbajú odchovanci, ktorí by mali vychádzať z kvalitnej akadémie. Nepoznám odpoveď, prečo sa tak nedeje," dodáva Goffa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články