Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Messi prekonal štyri rekordy (vrátane Ronalda a Pelého) a fanúšikovia z neho doslova šaleli

HAIFA - V Haife to bola noc Lionela Messiho!
Zdroj: 43207
Zdieľajte:

Lionel Messi zažiaril v stretnutí Ligy majstrov na pôde Maccabi Haifa. Pomohol PSG k víťazstvu 3:1, keď vyrovnával na 1:1 a následne asistoval na Mbappého gól na 2:1. Vďaka svojmu výkonu prekonal hneď štyri rekordy!

Messi prekonal rekord Cristiana Ronalda

Skóroval v Lige majstrov proti 39. tímu a odpútal sa tak od Cristiana Ronalda, ktorý vsietil gól proti 38 rozličným tímom v Lige majstrov. Hviezdny Portugalčan v tejto sezóne v Lige majstrov neúčinkuje.

Messi naháňa Ronalda aj v celkovom počte strelených gólov v Lige majstrov, na konte ich má 126. Ronaldo nastrieľal 140 gólov, ale ako bolo spomenuté, v tejto sezóne ďalšie zásahy nepridá.

Okrem toho sa Lionel Messi stal prvým hráčom histórie, ktorý skóroval v 18. sezóne Ligy majstrov.

Lionel Messi vďaka gólu a asistencii v Haife vytvoril rekord v najväčšom počte gólov na ktorých sa podieľal vo futbalovej histórii - 1113. Doteraz držal tento rekord legendárny Brazílčan Pelé (1111 gólov a asistencií).

A aby toho nebolo málo, pokoril v jednu noc aj štvrtý rekord. V roku 2022 má na konte najviac asistencií (18, rovnako ako Belgičan Kevin De Bruyne).

Prečítajte si aj

VIDEO Weiss pred vystúpením Slovana v Jerevane: Nemám veľmi dobré spomienky

Messiho fanúšikovia milujú všade vo svete a dôkazom bol incident zo záveru stretnutia v Haife, keď na ihrisko vtrhol fanúšik, pribehol za Argentínčanom, objal ho a hodil sa mu k nohám. Následne ho spacifikovali pracovníci bezpečnostnej služby a odviedli z ihriska.

Aj táto reakcia chlapca pred začiatkom zápasu v Haife svedčí o tom, ako fanúšikovia Messiho zbožňujú.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články