Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Madridské kluby nezaváhali, Messi prekonal rekord La Ligy

Sumár výsledkov dnešných zápasov 12. kola španielskej Primera division.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v sobotňajšom zápase 12. kola španielskej Primera Division nad Sevillou presvedčivo 5:1. Hetrikom k tomu prispel argentínsky kanonier Lionel Messi, ktorý zároveň prekonal doterajší rekord v počte strelených gólov v La Lige. Do streleckej listiny sa zapísali aj Neymar a Ivan Rakitič.

Messi sa presadil v 21., 72. a 78. minúte a na konte tak má už rekordných 253 gólov. To je o dva viac ako dosiahol v drese Athletica Bilbao legendárny Telmo Zarra, ktorý kraľoval historickým štatistikám od roku 1955. Potreboval na to 277 zápasov, Messi vytvoril nový rekord po 289 dueloch. Barcelone patrí v tabuľke druhé miesto, za vedúcim Realom Madrid zaostáva o dva body.

V ďalšom stretnutí triumfovali hráči Atletica Madrid nad Malagou 3:1. Úradujúci španielsky šampión sa dostal do vedenia už po 12 minútach zásluhou Tiaga, ktorý po rohu hlavou umiestnil loptu do siete. Ešte pred polčasovou prestávkou zvýšil na 2:0 z bezprostrednej blízkosti Antoine Griezmann, ale nádej pre hostí vykresal po vyše hodine hry Roque Santa Cruz. V 73. minúte však Malaga prišla o vylúčeného Samuela Garciu, čo domáci využili a Godin upravil už na 3:1. Aj Atletico síce v závere oslabil kapitán Gabi, ktorý sa porúčal pod sprchy po dvoch žltých kartách, vedenie si už ale nenechalo vziať.

Líder súťaže Real Madrid nezaváhal na ihrisku Eibaru a zvíťazil hladko 4:0. O výhru "bieleho baletu" sa postaral dvomi gólmi portugalský kanonier Cristiano Ronaldo, ďalšie presné zásahy pridali James Rodriguez a Karim Benzema. Real vedie tabuľku s 30 bodmi.

Primera Division - 12. kolo:

Atletico Madrid - FC Malaga 3:1 (2:0)

Góly: 12. Tiago, 42. Griezmann, 83. Godin - 64. Santa Cruz, ČK: 88. Gabi - 73. Samuel

Eibar - Real Madrid 0:4 (0:2)

Góly: 23. Rodriguez, 43. Ronaldo, 70. Benzema, 82. Ronaldo

FC Barcelona - FC Sevilla 5:1 (1:0)

Góly: 21., 72. a 78. Messi, 49. Neymar, 65. Rakitič - 47. Alba (vl.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články