Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Tréner Plzne uchvátený výkonom fenomenálneho Lewandowského: Najlepší útočník na svete!

BRATISLAVA - Český majster Viktoria Plzeň má za sebou premiéru v tohtoročnej edícii Ligy majstrov.
Zdroj: 43169
Zdieľajte:

Na pôde favorizovanej Barcelony prehral v stredu 1:5, no napriek výsledku tréner Michal Bílek svojim hráčom nič nevyčítal. Na výhre domácich sa podieľal hetrikom Robert Lewandowski, ktorý zaznamenal v piatich súťažných dueloch v katalánskom klube už osem gólov. Práve poľský kanonier Bílka uchvátil a po dueli mu zložil kompliment.

Katalánci išli do vedenia po zásahu Francka Kessieho už po jedenástich minútach. Lewandowski zvýšil v 34. minúte na 2:0 a ten istý hráč strelil svoj druhý gól v nadstavenom čase prvého polčasu. Bolo to krátko po tom, čo Viktoria dokázala znížiť zásluhou Jana Sýkoru. V 67. minúte potom "Lewa" zavŕšil hetrik. "On je úplne inde. Tým štýlom na ihrisku a ako upratal oba góly k žrdi, to hovorilo samo za seba. Má fantastickú strelu a jeho výber miesta je fenomenálny. Právom je najlepší útočník na svete," povedal Bílek pre české médiá.

Pre jediného strelca gólu Plzne to bolo špeciálny zápas. Už len preto, že Barcelone od detstva fandí. "Mám zmiešané pocity. Na jednu stranu som rád, že som tu mohol streliť gól. Ale na druhú stranu 1:5 je celkom krutý výsledok. Ale nechali sme na ihrisku maximum a nemáme sa asi za čo hanbiť. Kvalita Barcelony sa prejavila," opísal svoje pocity 28-ročný Sýkora.

Prečítajte si aj

Chelsea okamžite našla náhradu za Tuchela: Vo svojom predchádzajúcom pôsobisku zanechal veľkú stopu

Kvalitu katalánskeho veľkoklubu vyzdvihol aj Bílek: "Chalani robili čo mohli, ale nestačilo to. Súper mal celý zápas veľkú prevahu. Chceli sme vychádzať z hlbokého bloku a po zisku lopty ísť rýchlo hore. Niekedy sa to darilo viac, niekedy menej. Hráčov to stálo veľa síl." V ďalšom kole privíta Plzeň futbalistov Interu Miláno.

Šláger pre Bayern

Stredajší šláger C-skupiny zvládol lepšie Bayern Mníchov, ktorý na pôde Interu Miláno triumfoval 2:0. Hostia boli v úvodnej polovici nebezpečnejší, v 25. minúte otvoril skóre Leroy Sane. Nemecký majster si poistil víťazstvo v 66. minúte po vlastnom góle Danila D'Ambrosia. "Potrebovali sme byť perfektní, pretože sme narazili na jedno z najlepších mužstiev v Európe, ale neboli sme. Robili sme chyby v obrane a museli sme byť lepší pri čítaní hry, keď mali loptu hráči ako Sané a Coman," povedal tréner Simone Inzaghi pre portál gazzetta.it. Slovenský obranca Milan Škriniar odohral za domácich 71 minút, potom ho nahradil Stefan de Vrij.

Trénera Bayernu Juliana Nagelsmanna vydarený štart potešil: "S výkonom som spokojný. Celých 90 minút sme mali dobrú intenzitu. V oboch polčasoch sme mali desaťminútové obdobie, keď sme dali súperovi priestor, čo ma znepokojilo, ale celkovo sme si víťazstvo absolútne zaslúžili. Dôležité bolo začať s tromi bodmi."

Lewandowského návrat do Mníchova

Nemecký kormidelník po zápase myslel už aj na budúcotýždňovú konfrontáciu, návrat Lewandowského do Allianz arény bude jednou z najsledovanejších futbalových udalostí tohto roka: "Teším sa na to. Nie až tak, keďže viem, že bude hrať proti nám, pretože je veľmi nebezpečný pred bránkou. Ale ako človek je skvelý a budem rád, keď ho uvidím. Dúfam, že to tak budú ctiť aj fanúšikovia, bez ohľadu na to, ako to bolo s jeho odchodom."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články