Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Maguire a Cristiano Ronaldo stále na lavičke? Legenda Manchestru United varuje Ten Haga!

MANCHESTER - Keď sa Manchester United nachádzal po dvoch kolách na dne Premier League, experti nepredpovedali veľkoklubu vydarenú sezónu. Lenže "Červení diabli" sa aj vďaka razantnému zatočeniu so svojimi najväčšími hviezdami, vrátane Cristiana Ronalda, dvíhajú. Ikona United Rio Fedinand však varuje, že Portugalec sa s novou rolou len ťažko uspokojí.
Zdroj: 42985
Zdieľajte:

Nula bodov, skóre 1:6 a prvýkrát od augusta 1992 umiestnenie na chvoste tabuľky. Pozícia United bola po dvoch kolách novej sezóny doslova žalostná. Nadávali fanúšikovia, legendy aj sami hráči. Očakávania od nasledujúceho zápasu s Liverpoolom logicky neboli veľké.

Lenže zverenci holandského kouča Erika ten Haga duel zvládli, rovnako ďalší na Southamptone a aj štvrtkový v Leicestri. United sú razom s deviatimi bodmi na piatom mieste a pokukujú aj po vyšších priečkach.

„Opäť sme mali dobrého tímového ducha. Som spokojný s čistým kontom. Bránime aj útočíme spoločne, na ihrisku bojujeme jeden za druhého,“ pochvaľoval si po výhre 1:0 nad Leicesterom ten Hag.

Najväčšie hviezdy len na lavičke

V čom hľadať príčiny progresu United? Ten Hag prišiel do Anglicka až v lete, navyše po sezóne, ktorá sa tímu výsledkovo ani herne nepodarila. Výrazné posilnenie kádra pred štartom ročníka neprišlo, a tak si stratég musel dupnúť a začať robiť razantné zmeny.

Po úvodných dvoch porážkach vyradil zo základnej zostavy kapitána Harryho Maguirea, ako aj najväčšiu hviezdu tímu útočníka Cristiana Ronalda. Zatiaľ čo Portugalec odvtedy vždy aspoň na niekoľko desiatok minút do nasledujúcich stretnutí zasiahol, anglický stopér sa na ihrisko nepozrel.

„Ako manažér musíte robiť jasné rozhodnutia. Tím je vždy najdôležitejší a vy rozhodujete o tom, čo je preňho výhodné. Nie, nezáleží na tom, kto má aké meno. Vo svojej komunikácii musíte byť jasní a úprimní," vysvetľoval Ten Hag pred duelom so Southamptonom absenciu Ronalda v základnej jedenástke.

A pretože nepísané pravidlo hovorí, že víťazná zostava sa nemení, zostal päťnásobný držiteľ Zlatej lopty medzi náhradníkmi aj vo štvrtok. „Niekoľkokrát som s Ronaldom o jeho budúcnosti hovoril a sme na rovnakej vlne. Je to skvelý hráč s veľkými schopnosťami. Zapadne do každého systému a štýlu. Sme na jednej lodi a on vie, aké sú naň kladené požiadavky,“ načrtol Ten Hag komunikáciu v tíme.

Ronaldo sa nezmení, upozorňuje klubová legenda

Lenže napríklad ikona Červených diablov Rio Ferdinand si nemyslí, že by bol Portugalec so svojou rolou spokojný. „Ako poznám Cristiana, viem iste, že teraz bude úplne rozzúrený. Nemôže byť niekto, kto bude sedieť a prijme pozíciu náhradníka, ešte tímu, ktorý nehrá v Lige majstrov. Nemôžete čakať, že sa v 37 rokoch nejako zmení,“ vyhlásil Ferdinand na YouTube v programe Five.

Ten Hag sa po úvode súťaže otvorene sťažoval, že sa klubu nepodarilo priviesť posily, aké si predstavoval. Všetko sa ale zmenilo s koncom prestupového obdobia. Z Realu Madrid prišiel brazílsky stredopoliar Casemiro a následne klub posilnil aj o Antonyho z Ajaxu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články