Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dúbravkov manažér o prestupe do United: Po výbuchu De Geu proti Brentfordu sa to výrazne posunulo

MANCHESTER - Dúbravkov manažér prezradil viac zo zákulisia prestupu svojho klienta do United.
Zdroj: 43123
Zdieľajte:

Martin Dúbravka sa stal historicky prvým Slovákom v A-tíme slávneho Manchesteru United. Jeho manažér David Zíka v rozhovore pre Pravdu dal nahliadnuť do zákulisia tohto transferu.

Dúbravkovi pomohol výbuch De Geu proti Brentfordu

Ten priznal, že hoci v kontakte so zástupcami United boli už od začiatku leta, veci sa dali výraznejšie do pohybu až po výbuchu Davida de Geu v súboji na pôde Brentfordu (0:4), kde hrubými chybami potopil svoj tím.

„Po tomto zápase bola komunikácia ešte živšia a zo strany United sa to výrazne posunulo. Na druhej strane, transfer sme rozpracovali už začiatkom leta a v posledných 14 dňoch to nabralo vážnejší smer," prezradil David Zíka.

Prečítajte si aj

FOTO Martin Dúbravka už v drese United: Špeciálny moment v mojej kariére

Po príchode Nicka Popea do Newcastle United Dúbravka stratil svoju pozíciu jednotky. V lete preto jeho manažéri rozhodili siete a sondovali potenciálny záujem. Ktoré krajiny boli v hre?

„Martina sme v rámci našej zahraničnej siete partnerov ponúkali už od začiatku leta. Pracovali sme na Anglicku či iných krajinách. Konkrétnych záujemcov sme mali z ostrovov, Nemecka i Belgicka. Čo sa týka Manchestru, tam to bolo intenzívne predovšetkým posledné dva týždne."

Zabojuje o post jednotky?

Martin Dúbravka prichádza na Old Trafford v pozícii dvojky Davida de Geu. Ale... už dlhšie sa špekuluje o jeho budúcnosti. Jeho výkonnosť počas pôsobenia v drese United dosť kolísala. Skvelé výkony striedal s prepadákmi. Navyše, zmluva s United mu vyprší budúce leto.

„Samozrejme, do klubu prichádza v pozícii, keď brankárskou jednotkou je De Gea. Martin je však zdravo sebavedomý, ambiciózny a verí si. Určite tam nejde s tým, že presedí celú sezónu na lavičke. Veríme, že šancu dostane a že sa jej napokon chopí. V podobnej pozícii odchádzal aj do Newcastlu a na viac ako štyri sezóny sa tam stal jasnou jednotkou. Dúfajme, že sa to zopakuje aj na Old Trafforde," zaželal si Dúbravkov manažér David Zíka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Pravda

Diskusia

Podobné články