Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nahnevaný kapitán vybuchol po ďalšej prehre: Takto to už nemôže ísť ďalej!

BANSKÁ BYSTRICA – Futbalisti Banskej Bystrice v sobotu večer zaknihovali prvú sezónnu výhru na domácom štadióne. V súboji 7. kola Fortuna ligy zdolali FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble 4:2 a odlepili sa tak z posledného miesta v tabuľke.
Zdroj: 43095
Zdieľajte:

V súboji posledného celku s predposledným dominovali hráči Dukly vďaka dobrej ofenzíve. "Je to zaslúžené víťazstvo pre nás. Posledné zápasy sme už ukazovali, že kvalitu máme. Ak sa dokážeme vyvarovať vzadu zbytočných chýb, tak zápasy dokážeme vyhrávať. Každý drel na sto percent," povedal po stretnutí kapitán Banskobystričanov Róbert Polievka, ktorý strelil úvodný gól na začiatku stretnutia a v druhom polčase mal prsty v ďalších dvoch streleckých zápisoch svojho mužstva. "Niečo sme si povedali cez polčas za stavu 1:1. Vedeli sme, kde treba zatlačiť, že ak budeme silní na lopte a budeme sa viac tlačiť do šestnástky, tak zápas dokážeme zlomiť na našu stranu. Som rád, že sme to dokázali, lebo šance sme mali aj v predchádzajúcich zápasoch, len sme ich nedokázali premieňať. Teraz nám to padalo, za čom som veľmi rád," dodal špílmacher Dukly.

Banskobystričania boli pred sobotňajším duelom v zložitej situácii. Potrebovali totiž bodovať, ak nechceli zostať na poslednom mieste. Zabrala aj nová predsezónna posila Michal Faško. Vrátil sa do domáceho prostredia z českého Liberca, zahrával všetky rohové kopy a strelil napokon aj tretí víťazný gól mužstva. Po zápase neskrýval radosť: "Už to muselo prísť, lebo body nám chýbali a hlavne doma ich musíme zbierať. Podali sme výborný výkon, škoda len dvoch inkasovaných gólov, ale mali sme ešte viac šancí na strelenie ďalších gólov, takže som rád, že sa to zlomilo a vyhrali sme. Pomohol nám možno aj stredajší pohárový zápas vo Vinici, v ktorom sme dali sedem gólov. Chytili sme také väčšie sebavedomie. Aj v minulých zápasoch sme mali kopec šancí, len sme ich nevedeli premeniť. Po prvom góle sme boli trošku pasívnejší, akoby nám trošku tento gól uškodil, ale išli sme za víťazstvom neustále. Super emócia od všetkých, aj to pomohlo. Jednoznačne sme chceli doma vyhrať a tak to aj na ihrisku vyzeralo."

Prečítajte si aj

Prestupová megabomba na záver leta: Cristiano Ronaldo mieri do Talianska

Strelecky sa presadila aj ďalšia ofenzívna posila banskobystrickej Dukly Martin Rymarenko. Ten prišiel pod Urpín z Dunajskej Stredy a vrátil sa do prostredia, z ktorého ako dorastenec ešte z U17-ky odchádzal. "Zaslúžene tri body zostali doma. Vedeli sme, že pôjde o ťažký zápas a uvedomovali sme si v akej situácii sa nachádzame. Takže sú to dôležité tri body. Verím, že sa od nich odrazíme. Pri mojom góle spravil dobrú robotu Robo Polievka, pekne si na mňa počkal, predtým vyhral ešte súboj, takže mu ďakujem. Som šťastný za svoj prvý gól v lige za mužov Dukly. Chutí o to sladšie, že som ho strelil pred vlastnými fanúšikmi. Cítim a v tomto klube skvele. pomohli mi chalani, veľmi dobre ma prijali, som tu šťastný."

Nahnevaný kapitán ViOn-u

Opačné pocity panovali v tábore ViOn-u. Zlatomoravčania zatiaľ nepoznajú pocit výhry. Na svojom konte majú len tri remízy z domáceho prostredia a vonku doposiaľ všetky ligové stretnutia prehrali. "Prvý polčas sme boli lepším mužstvom na ihrisku, v druhom polčase nás Dukla otvorila zbytočným gólom po štandardke. Potom sa už dostali Bystričania do ´laufu´. Nepovedal by som, že bude viesť Dukla 4:1 v druhom polčas po tom prvom. Musíme sa lepšie nachystať na najbližší zápas v utorok. Takto to nepôjde. Potrebujeme vyhrávať. Nemôžeme inkasovať zbytočné góly. Mrzí nás prehra, som sklamaný a neskrývam hnev, pretože takto to už nemôže ísť ďalej. Nemôžeme sa takto prezentovať, ako sme sa prezentovali od stavu 2:1 v Banskej Bystrici," otvorene pomenoval príčiny neutešeného stavu kapitán ViOn-u Tomáš Ďubek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články