Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ten Hag o posadení Ronalda na lavičku a jeho budúcnosti: Jeho vek nie je žiadny problém, prečo by nemal zapadnúť?

MANCHESTER - Kouč futbalistov Manchestru United Erik ten Hag po pondelňajšej domácej výhre 2:1 nad Liverpoolom ocenil zlepšený prístup svojich hráčov a túžbu po víťazstve. Holandský kouč si pripísal v treťom kole anglickej ligy premiérové ​​body aj súťažnú výhru na lavičke "Červených diablov" a United v tabuľke dokonca preskočili svojho súpera a odvekého rivala.
Zdroj: 43019
Zdieľajte:

"Môžeme sa baviť o taktike, ale všetko je o prístupe hráčov. Dnes sme na ihrisku komunikovali a hráči sa bili o víťazstvo," citovala Ten Haga agentúra Reuters.

United poslal do vedenia už po štvrťhodine Sancho a náskok zvýšil po zmene strán Rashford. V závere už iba skorigoval skóre Salah. Domáci si tak aspoň trochu udobrili fanúšikov, ktorí pred zápasom protestovali v uliciach mesta proti tomu, ako slávny klub riadi americká rodina Glazerovcov.

"Je to len začiatok. Stále môžeme predvádzať oveľa vyrovnanejšie výkony a byť dopredu oveľa nebezpečnejší. Takto ale musíme hrať stále, nielen proti Liverpoolu," upozornil bývalý tréner Ajaxu Amsterdam, ktorý prevzal anglický veľkoklub pred sezónou.

Ten Hag nechal iba na lavičke hviezdneho Cristiana Ronalda, ktorý sa dostal do hry až v 86. minúte. O Ronaldovej budúcnosti v klube sa stále špekuluje, tréner s ním ale podľa svojich slov počíta.

"Počas kariéry podával vždy vynikajúce výkony, a to hral pod radom trénerov s rozdielnymi systémami hry. Prečo by nemal zapadnúť aj do toho nášho? Jeho vek nie je žiadny problém," podotkol Ten Hag na adresu tridsaťsedemročného kanoniera.

S Liverpoolom sa mu ale oproti debaklu na ihrisku Brentforde (0:4) vyplatila stávka na omladenú zostavu. Namiesto Ronalda, kapitána Maguirea, stredopoliara Freda alebo obrancu Shawa nastúpili McTominay, Elanga či debutant v základnej zostave Malacia.

„Máme určitý štýl hry, ale aj konkrétny plán na každé jednotlivé stretnutie. Zakaždým sa snažíme voľbou hráčov reagovať aj na súpera, čo sme urobili aj dnes. V sobotu proti Southamptonu môže zostava vyzerať zase úplne inak. V sezóne nás čaká veľa zápasov, potrebujeme široký káder, ktorý bude vystupovať ako jeden tím,“ dodal Ten Hag.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články