Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mbappé prezradil svoju TOP 3 favoritov na zisk Zlatej lopty

PARÍŽ - TOP 3 favoritov na zisk Zlatej lopty podľa Kyliana Mbappého.
Zdroj: 42994
Zdieľajte:

Francúzsky útočník Kylian Mbappé reagoval pre France Football na zverejnenie nominácie 30 finalistov na zisk Zlatej lopty.

„Koľko hráčov z tých v nominácii si myslíte, že môžu vyhrať? Pre mnohých je už to, že sú na tomto zozname veľké víťazstvo a úspech. Keď som začínal, bolo to tak aj pre mňa," hovoril útočník PSG.

Mbappé odhalil trojicu svojich favoritov na zisk Zlatej lopty

Mbappé dostal otázku na troch najväčších favoritov na zisk Zlatej lopty. „Povedal by som Benzema, ja a Mané."

Prečítajte si aj

Prečo Messi chýba medzi finalistami Zlatej lopty a Ronaldo tam je? France Football zdôvodňuje

Ako najväčšieho favorita na zisk Zlatej lopty vidí Mbappé svojho krajana - útočníka Realu Madrid Karima Benzemu, ktorý sa výrazne pričinil na zisku titulu v španielskej La Lige či Lige majstrov.

„Má 34 rokov, za sebou životnú sezónu, vyhral Ligu majstrov a bol často rozhodujúci. Na Karimovom mieste, ak by som to nevyhral, prestal by som premýšľať o Zlatej lopte navždy!," hovoril Mbappé pre magazín France Football.

Sadio Mané, ďalší z trojice favoritov Mbappého, vyhral so Senegalom Africký pohár a s Liverpoolom si zahral finále Ligy majstrov, vyhral Anglický Ligový pohár aj Anglický pohár.

Zlatá lopta sa tento rok bude udeľovať podľa nových kritérií. Do úvahy sa už neberie história hráča, posudzujú sa čisto len jeho výkony v uplynulej sezóne a nie počas kalendárneho roka. Prvýkrát od roku 2005 sa do nominácie finalistov nezmestil sedemnásobný víťaz Zlatej lopty Lionel Messi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: France Football

Diskusia

Podobné články